2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Pokoli szilveszter Berlinben

Berlinben elszabadult a pokol szilveszter éjszaka. Többen petárdákkal és pirotechnikai eszközökkel támadtak a hatóságokra és a járókelőkre.

  • Pokoli szilveszter Berlinben

A tűzoltók több mint 1700 segélyhívást kaptak, azonban sok esetben a mentés közben érte őket atrocitás.

Döbbenet és szomorúság, amit érzünk

- így kommentálta a történteket a berlini tűzoltóság Twitter oldalán.

Németországban az idén feloldották a pirotechnikai eszközök vásárlásáról szóló tilalmat.

Rengeteg rendőr volt szolgálatban

Berlinben mintegy 1100 rendőr volt szolgálatban szilveszterkor. A város nem kérhetett erősítést más szövetségi államokból, mert a rendőrség egész Németországban erős nyomás alatt volt ebben az időszakban. 2022-ben 8400 esetben történt erőszakos fellépés a rendőrök ellen, 2021-ben ez a szám mintegy 5200 volt, ezek során 475-en sérültek meg.

Jelentős zavargások voltak Düsseldorfban is, a zsúfolt óváros mellett a város egész területén voltak összecsapások - számolt be az Origo.

A kölni rendőrök szilveszterkor több száz fővel vonultak ki különböző helyszínekre. A 2015-ös szilveszterhez hasonlóan ezúttal is előfordult, hogy migránsok támadtak fiatal nőkre és szexuálisan zaklatták őket.

Lipcse Connewitz negyedében álarcosok gyújtogattak és támadtak a rendőrökre. Connewitz az egyik legjelentősebb németországi központja az agresszív szélsőbaloldalnak és az antifának. 

HírTV - Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!