2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Pokolgépes merényletben életét vesztette az egyik afgán tartomány rendőrfőnöke

Pokolgépes merényletben életét vesztette Hoszt afgán tartomány rendőrfőnöke, a kormányellenes tálib szélsőségesek egy út mentén elhelyezett robbanószerkezettel végeztek vele a helyi hatóságok pénteki tájékoztatása szerint.

  • Pokolgépes merényletben életét vesztette az egyik afgán tartomány rendőrfőnöke

A hoszti rendőrparancsnok, Szaed Ahmad Babazi éppen az ellenség elleni akciót hajtott végre a tartomány nyugati részén, amikor a pokolgép robbanása halálosan megsebesítette helyi csütörtök este - közölte az afganisztáni belügyminisztérium szóvivője, Tarik Arian.

A titkára és az egyik testőre is meghaltak a robbanásban - tudatta a tartomány egyik szóvivője. Egy rendőr is súlyosan megsebesült a detonációban.

A merénylet elkövetőjeként a tálib szélsőségesek jelentkeztek.

Az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottja, Zalmay Khalilzad csütörtökön azt mondta, egyeztetett a Katarban lévő tálib vezetőkkel az erőszak csökkentéséről és más, a februári amerikai-tálib békeegyezményt érintő ügyekről.

Khalilzad a dohai egyeztetések után Pakisztánba és Indiába utazott.

Az amerikai-tálib egyezség a nemzetközi katonai csapatok 14 hónapon belüli kivonását készíti elő Afganisztánból. A tálibok és az afgán biztonsági erők közötti fogolycserén kívül azt remélik, az afgánközi béketárgyalásokhoz vezet majd.

A kabuli kormány nem vett részt az egyeztetésben, mert a tálibok korábban visszautasították, hogy közvetlen megbeszélést folytassanak.

Afganisztánban továbbra is gyakoriak az erőszakos cselekmények. Az Egyesült Államok az afganisztáni újjáépítés amerikai finanszírozását felügyelő washingtoni szervezet (SIGAR) negyedéves jelentése szerint a tálib harcosok az egyezmény óta egyetlen támadást sem indítottak nemzetközi csapatok ellen, az afgán erők ellen viszont igen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!