2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Pokolgép robbant egy luxusszállodánál

Legalább négy ember meghalt, amikor szerdán egy autóba rejtett pokolgép robbant egy luxusszálloda parkolójában a pakisztáni Kvettában - közölte a rendőrség.

  • Pokolgép robbant egy luxusszállodánál

A detonációt követően a Serena Hotel előtt parkoló több autó kigyulladt - számolt be egy helyi rendőr.

A pakisztáni tálibok terrorszervezete, a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért.

A TTP szoros kapcsolatokat ápol az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel, a múltban főképpen kínai állampolgárokat vett célba, rabolt el és ölt meg Pakisztánban.

Egy helyi orvos, Alam Hán elmondta, hogy a robbanásban megsérült legalább 12 ember, őket a város kórházába szállították. Néhányuk állapota válságos, ami azt jelenti, hogy a halálos áldozatok száma emelkedhet.

A robbanószerkezetet egy autóban helyezték el, amelyet a külföldiek, politikusok és hivatalnokok által látogatott szálloda előtt állították le egy parkolóban - számolt be Azhar Akram, Kvetta rendőrfőnök-helyettese.

Sejk Rasíd Ahmed belügyminiszter elmondta, hogy egy kínai delegáció volt a célpont, amelyet az ország iszlámábádi nagykövete vezetett. A küldöttség tagjai azonban a robbantás idején nem tartózkodtak a szállodában.

A TTP 2014-ig, éveken át az afgán határon lévő fellegvárában rejtegette az egykor a kínai Hszincsiang tartományban tevékenykedő Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalom (ETIM) fegyvereseit.

Beludzsisztán Pakisztán legnagyobb, de legveszélyesebb tartománya. Afganisztánnal és Iránnal is határos, és rendszeres célpontja iszlamista fegyveresek, szektás csoportok támadásainak.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!