2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Petr Fiala: nem elég hatékony az eddigi európai migrációs politika

Nem elég hatékony az eddigi európai migrációs politika, ezért újabb intézkedésekre van szükség – jelentette ki Petr Fiala cseh kormányfő csütörtökön reggel Prágában a repülőtéren, mielőtt elindult volna Granadába, az Európai Politikai Közösséget alkotó országok állam-, illetve kormányfőinek találkozójára.

  • Petr Fiala: nem elég hatékony az eddigi európai migrációs politika

"Készek vagyunk támogatni a bátrabb lépéseket, de a kötelező kvótákat továbbra is elutasítjuk" – szögezte le Fiala újságírók előtt.

A cseh miniszterelnök elsősorban a külső schengeni határok jobb védelméről, a migránsok visszatoloncolásának felgyorsításáról, illetve a származási országaiknak nyújtandó segítségről és a velük való jobb együttműködésről szeretne tárgyalni a granadai politikai fórumon.

"Olyan megoldásokhoz kell eljutni, amelyek lehetővé teszik az illegális migráció megelőzését" – jelentette ki a politikus. Fiala bízik abban, hogy elsősorban a Tunéziával folytatott tárgyalások hozhatnak most eredményt.

Csehország szerdán tíz napra visszaállította a cseh-szlovák határ ellenőrzését az illegális migránsok számának emelkedése miatt.

A cseh miniszterelnök szeretné megvitatni Granadában az európai biztonsági és gazdasági együttműködés időszerű kérdéseit is.

"Szeretném megvitatni kollégáimmal a lakosság számára megfizethető energiák biztosítását, illetve az atomenergia szerepének a megerősítését is. Csehország számára az atomenergia a megújuló energiákkal együtt alapvető fontosságú" – mutatott rá Fiala. Prága szükségesnek tartja az európai energiahálózat bővítését is – hangsúlyozta a cseh kormányfő.

MTI

Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!