2024. 09. 25. Szerda Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Peszkov: végzetes hiba Oroszországot békére kényszeríteni

"Végzetes hibának" nevezte szerdán az orosz elnöki szóvivő Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azt a tervét, amely szerint kényszeríteni kell a békére Oroszországot.

  • Peszkov: végzetes hiba Oroszországot békére kényszeríteni

Dmitrij Peszkov szerint ennek következményei lesznek Kijevre nézve.

Zelenszkij kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában kijelentette, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti háborút nem lehet csak tárgyalásokkal csillapítani, Moszkvát rá kell kényszeríteni a békére.

Peszkov újságírókkal folytatott telefonbeszélgetésén elmondta: "Az ilyen álláspont végzetes hiba, rendszerszintű hiba. Ez egy mélységes tévedés, amelynek elkerülhetetlenül következményei lesznek a kijevi rezsimre nézve." Hozzátette: Oroszország békét akar, de a kérdést nem lehet erőltetni. "Oroszország a béke híve, de azzal a feltétellel, hogy biztonságának alapjai biztosítva legyenek".

Vlagyimir Putyin orosz elnök még júniusban kifejtette, hogy Oroszország csak akkor vet véget az ukrajnai háborúnak, ha Kijev beleegyezik, hogy lemond NATO-csatlakozási törekvéseiről, és átadja a Moszkva által követelt négy régió teljes területét.

A Kreml szóvivője szerdai nyilatkozatában azt mondta, hogy az orosz erők bekerítették Vuhledart, egy megerősített bányavárost, amely 2022 óta az ukrán védelem támasza a Donyecki terület déli részén. "A dinamika pozitív" - tette hozzá.

Az orosz védelmi minisztérium napi tájékoztatóján közölte, hogy erői elfoglaltak két kisebb falut Donyeck környékén, Hosztrét és Hrihorivkát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Közvélemény-kutatás: apad a Tisza

Közvélemény-kutatás: apad a Tisza

A magyarországi árvízi védekezés során készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz–KNDP (47 százalék), a DK–MSZP–Párbeszéd (nyolc százalék) és a Mi Hazánk (hat százalék) is erősödött, míg Magyar Péter pártja némiképp gyengült (33 százalék).

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az EB kipécézte Magyarországot

Az EB kipécézte Magyarországot

Három jelentést fogadott el az Európai Bizottság szerdán az Egyenlőség Uniója program helyzetéről. A gender témájú (LGBTIQ) akcióterv helyzetét tárgyaló dokumentumban Magyarország az egyetlen megemlített negatív példa, a lengyeleket már megoldott problémaként hozzák fel.
Franciaország is szót emelt a bevándorlási csomag ellen + videó

Franciaország is szót emelt a bevándorlási csomag ellen + videó

Már Franciaország is kihátrálna a nyáron elfogadott uniós migrációs paktumból. Az új kormány a francia szabályozáson is szigorítana. A részletekről kollégánk, Bugnyár Zoltán számolt be Brüsszelből. És, azt is megtudhattuk, hogy mintegy 450 magyar szurkoló érkezik Brüsszelbe az Anderlecht–Ferencváros az Európa-liga-mérkőzésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!