2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Perelnek a brit turisztikai cégek az új karanténintézkedés miatt

2020. június 8., hétfő 08:57

Mától karanténba kell vonulniuk a Nagy-Britanniába beutazóknak. A kormány így akarja megakadályozni a vírus újbóli fellángolását. A brit turisztikai ágazat legnagyobb cégei azonban jogi eljárást kezdeményeznek az intézkedés bevezetése miatt. A karantén ugyanis nem csupán a szigetországba érkező külföldiekre, hanem a hazatérő britekre is vonatkozik, ez pedig jelentősen visszavetheti a nyaralási kedvet. A British Airways, az easyjet és a Ryanair ugyancsak bíróságon kívánja megtámadni a kormány döntését. Spanyolország után Nagy-Britanniában kapták el legtöbben a koronavírust Európában. Eddig 286 ezren fertőzöttek meg.

Betartották a kötelező távolságtartást a Szent Péter téren összegyűlt hívők.

A szentatya arra hívta fel a figyelmet, hogy annak ellenére, hogy a fertőzöttek száma ugyan csökkent, de korai lenne a vírus legyőzését ünnepelni. Ferenc pápa mindenkit arra kért, hogy továbbra is viseljenek maszkot és tartsák a távolságot egymástól.

A hívők mérsékelt létszáma a téren azt jelenti, hogy a járvány válságos fázisa véget ért Olaszországban. Ennek ellenére továbbra is be kell tartani az előírásokat és óvatosnak kell lenni

- fogalmazott az egyházfő.

Olaszország a 3. legfertőzöttebb ország Európában. 235 ezer ember kapta el eddig a vírust. Az elmúlt 24 órában azonban csak 53 új megbetegedést regisztráltak.

Az olaszországi repülőterek többsége még zárva tart, a turizmus lassan kezd éledezni Itáliában. A Velence közéléleben fekvő Jesoló tengerparti szállodái megteltek külföldi turistákkal. Az ismert üdülőhelyen a határok megnyitása utáni első hétvégén megkezdődött a nyári szezon.

Azoknak a brit turistáknak, akik Itáliába utaznak, hazatérésük után 2 hetes karanténba kell vonulniuk Nagy-Britanniában. Hétfőtől ugyanis életbe léptek a londoni vezetés legújabb járványügyi intézkedései. Ennek értelmében mindenki vesztegzár alá kerül, aki beutazik a szigetországba.

A brit turisztikai ágazat legnagyobb cégei azonban jogi eljárást kezdeményeznek az intézkedés bevezetése miatt. A szigorítás ugyanis jelentősen visszavetheti a nyaralási kedvet. A British Airways, az Easyjet és a Ryanair ugyancsak bíróságon kívánja megtámadni a kormány döntését. Spanyolország után Nagy-Britanniában kapták el legtöbben a koronavírust Európában.

A hispán államban tárt karokkal várják a turistákat. A dél európai országban július 1-től indulhat a turistaszezon.

Spanyolországban több mint 288 ezer ember kapta el a vírust. 

Június 15-én Dánia is megnyitja kapuit az európai turisták előtt. A skandináv államban hétfőtől 10 főről 50-re emelték a nyilvános összejövetelek létszámát.

Júliustól újraindulhatnak a nemzetközi repülőjáratok Oroszországban is. A pandémia miatt az ország március végén állította le légi közlekedést.

Moszkvában a jelenleg érvényes szabályok szerint a lakosok csak bevásárlás vagy utcai sportolás céljából hagyhatják el otthonukat, illetve, ha orvoshoz vagy munkába mennek. A maszkviselés azonban várhatóan a vírus elleni oltóanyag kifejlesztéséig kötelező marad.

 

HírTV

x
Rendkívüli hír