2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Példaként tekintenek az Orbán-kormányra a jobboldali olasz pártok

Orbán Viktor miniszterelnököt és a magyar kormány családpolitikáját dicsérte Matteo Salvini a jobboldali olasz pártok római rendezvényén. A Liga vezetője szerint irigylésre méltó, hogy hazánkban alacsony a munkanélküliség és a kabinet sikeresen szab gátat az illegális migrációnak. Antonio Tajani szintén Magyarországgal példálózott. A Hajrá, Olaszország alelnöke szerint Budapesten bebizonyították a magyarok, hogy el lehet űzni a kommunistákat. Véleménye szerint ezt kellene tenni a Conte-kormánnyal is.

  • Példaként tekintenek az Orbán-kormányra a jobboldali olasz pártok

Július első hétvégéjére hirdette meg az olasz jobbközép koalíció nagyszabású kormányellenes tüntetését Rómában. Miután a hatóságok 4200 fő számára engedélyezték a részvételt, így a szervezők azt kérték a vidékiektől, hogy maradjanak otthon.

A rendezvényen a bevándorlásellenes Liga vezetője, az Olasz Testvérek elnöke, valamint a Hajrá Olaszország második embere is felszólalt. Mindhárom politikus a miniszterelnök távozását, a járványban elszegényedett rétegek megsegítését és az illegális migráció leállítását sürgette.

Matteo Salvini a határok lezárását szorgalmazta és a kabinet segélyrendszerű gazdaságpolitikája helyett munkahely-teremtési programot vázolt fel. A volt belügyminiszter a Hír TV munkatársának azt nyilatkozta, Magyarország és az Orbán-kabinet több tekintetben is példaként szolgál Olaszország számára.

Az illegális bevándorlás kapcsán kiemelte, Olaszországnak nincs szüksége azokra, akik undorral tekintenek a keresztre, a betlehemre és a rózsafűzérre.

Giorgia Meloni szintén védelmébe vette a magyar miniszterelnököt és kormánya tevékenységét.

A pártelnök hozzátette, az olasz baloldalnak fontosabb az illegális bevándorlók letelepítése, mint az emberek ,megsegítése.

Munkatársunk Antonio Tajanival is készített interjút, aki szintén hazánkat dicsérte.

Tajani hozzátette, tudomásul kell venni, hogy Orbán Viktor olyan döntéseket hoz, amelyek Róma érdekeit is szolgálják. Kiemelte, a magyar kormánypártok továbbra is az európai néppárti család tagjai. Egyben reményét fejezte ki, hogy azok is maradnak.

A politikus az adóterhek azonnali csökkentését, a bürokrácia eltörlését és a bíróságok újraszervezését sürgette.

Ezek terén szintén Magyarországgal példálózott, mert véleménye szerint a Fidesz-KDNP adópolitikája sikeres, és a kormány képes visszaszorítani a munkanélküliséget.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!