2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

20 éves a Hír TV

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Palkovics László: a versenyképesség egyre inkább a technológiai fejlettség függvénye

A versenyképességet egyre inkább a tudomány és a technológia fejlettsége, az innovációs eredmények gyakorlati alkalmazása határozza meg - mondta a technológiai és ipari miniszter hétfőn Budapesten, a Continental Alkalmazás Fejlesztési Központ nyitó rendezvényén.

  • Palkovics László: a versenyképesség egyre inkább a technológiai fejlettség függvénye

Palkovics László szerint a kormány idejében felismerte a kutatási-fejlesztési tevékenységek jelentőségét, Magyarország így a nemzetközi innovációs rangsorok élére került. A belföldön előállított ipari termékek 70 százaléka high tech minőségű, az innovációs kiadások összege 2020-ban elérte a 730 milliárd forintot, 2021-ben a 900 milliárd forintot, az irány tehát jó a zöld és high tech magyar ipar megteremtéséhez - tette hozzá. A Continental állami támogatással fejlesztette a központjait, az erről szóló döntést a külgazdasági és külügyminiszter jelentette be tavaly. Az összesen 4,2 milliárd forintos vállalati beruházáshoz a kormány 1 milliárd forinttal járul hozzá - közölte 2021 júniusában Szijjártó Péter. A német járműipari vállalatcsoport Magyarországon több mint 8 ezer alkalmazottnak ad munkát.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!