2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Padlón Macron népszerűsége

Közvélemény-kutatások szerint sose volt még ilyen népszerűtlen Emmanuel Macron. A válaszadóknak csak 29 százaléka elégedett a francia elnök teljesítményével. Macron népszerűségvesztéshez nagyban hozzájárult, hogy gazdaságélénkítő lépései eddig sikertelennek bizonyultak.

  • Padlón Macron népszerűsége

Mélyponton Emmanuel Macron népszerűsége. Közvélemény-kutatások szerint a francia elnök munkájával csak a válaszadók 29 százaléka elégedett. A nyár végén ez az adat még 34 százalék volt.

Az új európai pártot szervező centrista politikus támogatottság leginkább azért zuhant be, mert nagyon nehezen tudja keresztülvinni gazdasági reformjait - a szakszervezetek heves tiltakozása miatt.

A gazdaságélénkítő lépések ugyan növekvő pályán tartják a francia GDP-t, de a költségvetési hiány jövőre is nőni fog: a deficit idén a nemzeti össztermék 2,6 százaléka, 2019-ben pedig 2,8 százalék lesz.

Macron pénzügyminisztere ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy így is az EU által elvárt 3 százalékos küszöb alatt sikerült tartani a hiányt, ami szerinte politikai szempontból is fontos, az unión belüli feszültségek növekedése miatt.

„Ahogy 2017-ben és 2018-ban is eleget teszünk európai kötelezettségeinknek. Ez a kulcsa nemcsak a gazdasági, de a politikai hitelességünknek is európai partnereink szemében. Ezekben a nehéz pillanatokban, amiken az Európai Unió most keresztülmegy, Franciaországnak tartania kell magát a pénzügyi vállalásaihoz, hogy megtartsa a szükséges politikai hitelességet” – mondta Bruno Le Maire.

Macron népszerűségvesztéshez az is nagyban hozzájárult, hogy rosszul kezelte a biztonsági tanácsadójának ügyét, akiről júliusban kiderült, rendőrsisakban tüntetőket vert egy olyan rendezvényen, amin papíron csak megfigyelőként volt jelen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!