2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

Öt évet szolgált a seregben a kaliforniai ámokfutó

Egy 28 éves volt tengerészgyalogos lövöldözött és ölte meg magát egy bárban, ahol egyetemisták tartottak bulit. Az elkövető 2008-tól szolgált 5 évig az Egyesült Államok hadseregében, korábban közlekedési balesete miatt ismerték a hatóságok. Helyi idő szerint szerda este ment be a szórakozóhelyre, ahol 30 lövést adott le. Az áldozatok egyike egy rendőr.

  • Öt évet szolgált a seregben a kaliforniai ámokfutó

Egy veterán haditengerész a 13 áldozattal járó kaliforniai ámokfutás elkövetője. A 28 éves Ian David Long 2013-ban szerelt le az Egyesült Államok hadseregéből..Szerda este, egy szórakozóhelyen nyitott tüzet vaktában egy diákrendezvény résztvevőire Thousand Oaks városában.

Csak a barátaimmal voltam és láttam, ahogy a fegyveres besétál és felnyúlt a pultra, mintha a személyiét adná oda vagy pénzt, aztán csak a szemem sarkából láttam mit tesz és hallottam a lövéseket, ránéztem és azt láttam, hogy egy pisztoly van a kezében és csak lőtt, lőtt a lányra a recepciónál– számolt be Cole Knapp, az egyik szemtanú. Az ámokfutó 30 lövést adott le a szemtanúk szerint és válogatás nélkül lőtt.

Több esetben is találkoztunk az elmúlt években Long úrral általában kihágások miatt, közlekedésiek például. 2015-ben egy verekedés áldozata volt egy helyi bárban. Idén Áprilisban rendőröket hívtak a házába rendzavarás miatt. Bementek a házba. Beszéltek vele. Ő egy kissé dühös volt és irracionálisan viselkedett. Kihívták a válságmegelőző csoportunkat, a mentálhigiénés szakértőt, aki találkozott is velük, beszéltek is és világossá tette a kolléga, hogy nem meríti ki a viselkedése az ön és közveszély kritériumát, úgyhogy ott is hagyták múlt Áprilisban.– nyilatkozott az ügyről Geoff Dean, Ventura Megye sheriffje. 

Long a vérengzést követően öngyilkos lett, Egyetlen fegyvert, egy Glock típusú pisztolyt használt. A seriff helyettese az elsők között érkezett ki, akkor még tartott a lövöldözés. A támadó őt is megsebesítette, majd a kórházba szállítás után meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó vasárnap a Níluson, Kairó közelében, és a balesetben legalább három ember meghalt - közölte az egyiptomi egészségügyi minisztérium.
Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Irányított légitámadást indított Donyeck régiója ellen Oroszország. A támadásban megrongálódott egy pályaudvar és a környező lakóházak. Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az orosz csapatok folytatják az előrenyomulást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!