2019. május 26.,
vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Öt évet szolgált a seregben a kaliforniai ámokfutó

Hír TV

2018. november 9., péntek 10:07, frissítve: péntek 14:44

Egy 28 éves volt tengerészgyalogos lövöldözött és ölte meg magát egy bárban, ahol egyetemisták tartottak bulit. Az elkövető 2008-tól szolgált 5 évig az Egyesült Államok hadseregében, korábban közlekedési balesete miatt ismerték a hatóságok. Helyi idő szerint szerda este ment be a szórakozóhelyre, ahol 30 lövést adott le. Az áldozatok egyike egy rendőr.

Egy veterán haditengerész a 13 áldozattal járó kaliforniai ámokfutás elkövetője. A 28 éves Ian David Long 2013-ban szerelt le az Egyesült Államok hadseregéből..Szerda este, egy szórakozóhelyen nyitott tüzet vaktában egy diákrendezvény résztvevőire Thousand Oaks városában.

Csak a barátaimmal voltam és láttam, ahogy a fegyveres besétál és felnyúlt a pultra, mintha a személyiét adná oda vagy pénzt, aztán csak a szemem sarkából láttam mit tesz és hallottam a lövéseket, ránéztem és azt láttam, hogy egy pisztoly van a kezében és csak lőtt, lőtt a lányra a recepciónál– számolt be Cole Knapp, az egyik szemtanú. Az ámokfutó 30 lövést adott le a szemtanúk szerint és válogatás nélkül lőtt.

Több esetben is találkoztunk az elmúlt években Long úrral általában kihágások miatt, közlekedésiek például. 2015-ben egy verekedés áldozata volt egy helyi bárban. Idén Áprilisban rendőröket hívtak a házába rendzavarás miatt. Bementek a házba. Beszéltek vele. Ő egy kissé dühös volt és irracionálisan viselkedett. Kihívták a válságmegelőző csoportunkat, a mentálhigiénés szakértőt, aki találkozott is velük, beszéltek is és világossá tette a kolléga, hogy nem meríti ki a viselkedése az ön és közveszély kritériumát, úgyhogy ott is hagyták múlt Áprilisban.– nyilatkozott az ügyről Geoff Dean, Ventura Megye sheriffje. 

Long a vérengzést követően öngyilkos lett, Egyetlen fegyvert, egy Glock típusú pisztolyt használt. A seriff helyettese az elsők között érkezett ki, akkor még tartott a lövöldözés. A támadó őt is megsebesítette, majd a kórházba szállítás után meghalt.