2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Öt embert vettek őrizetbe a kemerovói áruháztűz kapcsán

Hír TV

2018. március 28., szerda 17:01, frissítve: szerda 18:52

Gyertyák, virágok és plüssállatok borítják a kemerovói tűz áldozatainak emlékhelyét Moszkvában. A tragédia halottjainak többsége kiskorú gyermek, a nyomozók feltételezik, hogy a tűz a bevásárlóközpont emeleti játszóházában kezdődhetett. A rendőrség gondatlanság miatt nyomoz, öt embert már őrizetbe vett, köztük az üzletközpont igazgatóját és a biztonsági személyzet tagjait, akik elsőként menekültek ki az égő épületből, ahelyett, hogy segítették volna a kiürítést. A tűzjelző berendezés sem működött, és a vészkijáratok is zárva maradtak.

„Szívemből sajnálom, hogy ez a tragédia megtörténhetett. Anyaként teljes mértékben átérzem, amin most a gyerekeiket elvesztő szülők keresztülmennek. De nem akarom magamat hibáztatni ezért” – nyilatkozta Nyagyezsda Szuddenok, az üzletközpont igazgatója.

Vlagyimir Putyin elnök egynapos nemzeti gyászt rendelt el, és az üzletközpontok biztonsági előírásainak felülvizsgálatára adott utasítást. „Egy százfős nyomozócsapat dolgozik az ügyön. Végigmennek az egész láncolaton, kezdve ott, hogy ki adta ki az engedélyeket, egészen addig, hogy kik feleltek a biztonságért, és a biztonsági cég alkalmazottjáig, aki nem nyomta meg időben a gombot” – közölte az orosz elnök.

A rendkívüli helyzetek minisztere cáfolta azt a közösségi oldalakon terjedő álhírt, miszerint a hivatalos adattal szemben több száz áldozata volt a katasztrófának. „Az áldozatok azonosítása folyamatban van. Mint említettem, 37 holttestet további vizsgálatnak kell alávetni. Tehát a munka folytatódik. Összesen 64-en haltak meg. Minden más adat szégyenteljes, rosszindulatú pletyka” – emelte ki Vlagyimir Pucskov.

Kedden több százan tüntettek Kemerovo városában, ahol sokan a korrupt helyi hatóságokat hibáztatják a tragédia miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!