2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Összeomlóban az egészségügy Nyugat-Európában

Összeomlóban az egészségügyi rendszer Nyugat-Európa több országában. Az Unió legerősebb gazdaságaiban is egyre nagyobb a baj. Franciaországban és Németországban elérhetik kapacitásuk maximumát a kórházak. A nápolyi Cotugno kórházban is kezelhetetlenné vált a helyzet. Belgiumban pedig ismét tüntettek az ápolók.

  • Összeomlóban az egészségügy Nyugat-Európában

Kis repülővel szállítják át a betegeket Franciaországból Németországba.

A lille-i kórház sürgősségi osztályának vezetője elmondta: az intézmények egyre zsúfoltabbak, ezért szükséges a betegek átszállítása. Az áthelyezett koronavírusos páciensek többsége 55 és 60 év közötti.

Ők mind olyan betegek, akiknél már egy hete kimutatták a fertőzést, de most fordult rosszabbra az állapotuk. Azonban ahhoz, hogy átszállítsuk őket másik kórházba teljesen stabilnak kell lenniük és a beteg súlya nem haladhatja meg a 100 kg-t. Párizsban most csökkent a kórházak terheltsége lehet oda is átvisznek majd fertőzötteket

- nyilatkozta a lille-i kórház főorvosa.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint az intenzív osztályok több mint 90 százaléka megtelt Covidos betegekkel.

Tudjuk, hogy a meghozott óvintézkedések jótékony hatásira már várnunk kell. Ezért most azzal számolunk hogy növekedni fog a ránk nehezedő nyomás. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez nem egy egyszerű vírus, hiszen az óvintézkedések ellenére is bekövetkezett a második hullám. Az oltás lehet az egyetlen megoldás

- mondta a vannes-i kórház intenzív osztályának vezetője.

Úgy tűnik az sem jó megoldás, ha Franciaországból Németországból szállítják át a betegeket, mivel Németországban is egyre telítettebbek az egészségügyi intézmények.

A Robert Koch Intézet szerint nagyon aggasztó a járvány alakulása. Naponta több mint 20 ezerrel emelkedik az új esetek száma. Szakértők szerint előfordulhat, hogy néhány régióban kontrollálatlanul terjedhet a vírus. Jelenleg 3200 beteget kezelnek intenzív osztályon.

Tavasszal egy, most két osztályunk van, amelyek teljes kapacitással működnek. Nehezen bírjuk a sok munkát, mert nemcsak a bizonyítottan fertőzött betegeket kell elszigetelnünk és ellátnunk, hanem izolálnunk kell azokat akiknél felmerült a fertőzés gyanúja. Az orvosok és az ápolók kimerültek, a személyzet nehezen viseli a rájuk nehezedő nyomást. Ez a legnagyobb problémánk a munkaerőhiány

- nyilatkozta egy berlini klinika főorvosa.

Ismét tüntettek a belga ápolók az áldatlan állapotok miatt. Az egészségügyi dolgozók jobb feltételeket és magasabb fizetést követeltek. A Benelux állam egyes területein már olyan kritikus a helyzet, hogy sátrakban ápolják a súlyos koronavírusos betegeket, mert a kórházi ágyak beteltek. Az egészségügyi rendszer már olyan szinten vált terheltté, hogy a tünetmentes fertőzött orvosoknak is folytatniuk kell a munkát.

A nápolyi Cotugno kórházban mostanra kezelhetetlenné vált a helyzet. Napok óta órákat kell várni a betegfelvételre. A súlyosabb eseteket kint kezdik el kezelni. Van aki a saját autójában kap oxigént vagy infúziót.

Maga az intenzív osztályon van, légzési nehézségekkel. Most nem tud hozzám beszélni, mert a szájában van a cső. Amint kivesszük, beszélhet. Érti, amit mondok? - kérdezte a nővér Szaloniki egyik kórházában.

Görögország második legnagyobb városában olyan gyors ütemben nő a kórházi ellátásra szorulók száma, hogy a férőhelyek néhány napon belül megtelnek. Az egészségügyi ellátás az összeomlás szélén áll Görögországban.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!