2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Oroszországban betiltották a legnépszerűbb titkosított üzenetküldő alkalmazást

Hír TV

2018. április 15., vasárnap 07:49, frissítve: vasárnap 08:57

A KGB utódszervezete szerint a feltörhetetlen titkosítást azért kell betiltani, mert azzal terroristák is visszaélhetnek. A cég azonban úgy véli, a titkosszolgálat célja valójában az állampolgárok tömeges megfigyelése és ebben akadályozza őket a titkosító program.

A bíróság döntése értelmében betiltjuk azokat az alkalmazásokat, amelyek a Telegram rendszerén keresztül küldenek elektronikus üzeneteket vagy telefonhívásokat - közölte az ügyben eljáró bíró.

A Telegram orosz alkalmazás, a legnépszerűbb titkosító program az országban. A KGB utódszerve kötelezte a fejlesztőt a titkosító kulcsok kiadására, de azokat a program véletlenszerűen generálja.

Készültünk a betiltásra, sokan tudják, hogy kell megkerülni a tilalmat VPN klienssel. Most 12 millió orosz felhasználónk van, arra számítunk, hogy 8-9 millió megmarad - mondta a cég egyik vezetője, Alekszej Nikusin.

A Telegram elnöke szerint az orosz hatóságok az állampolgárok totális megfigyelésére törekednek.

A Telegramot nyugati biztonsági szakértők is szokták bírálni, amiért az alkalmazás tárolja az elküldött üzeneteket, vagyis bizonyítékot hagy maga után.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!