2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Óriási károkat okoznak a kanadai erdőtüzek

Több tízezer ember kényszerült elhagynia az otthonát az óriás pusztítást végző kanadai erdőtüzek miatt. A füst miatt alig látni a Szabadság-szobrot az 550 kilométerre lévő New Yorkban. A megapoliszban annyira megemelkedett a légszennyezettség, hogy újból maszkban járnak az emberek az utcán. A természeti katasztrófa miatt több tucat amerikai városban felszólították a lakosságot, hogy ne tartózkodjanak a szabadban.

  • Óriási károkat okoznak a kanadai erdőtüzek

Napok óta több száz erdő ég Kanada délkeleti részén. A hatóságok nem tudnak mit kezdeni a természeti katasztrófával. A lángok már 3,8 millió hektárnyi területet pusztítottak el. Ez akkora terület mint az egész Dunántúl. A károk meghaladják az elmúlt évtized átlagának 15-szörösét.

A tűzvész miatt több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

A lángok narancssárgára festették a szomszédos amerikai nagyvárosok egét is.

A füst miatt alig látni a Szabadság-szobrot az 550 kilométerre lévő New Yorkban. A megapoliszban annyira megemelkedett a légszennyezettség, hogy újból maszkban járnak az emberek az utcán.

A szabadtéri rendezvényeket törölték vagy fedett helyiségekbe szervezték át. Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség kiemelten veszélyes a gyerekekre, az idősekre és az asztmásokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kollár Lajos: Ez egy világrengető nagy eredmény

Kollár Lajos: Ez egy világrengető nagy eredmény

Karikó Katalintól nagyon sokat lehet tanulni, elsősorban a szerénységet - hívta fel rá a figyelmet Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének elnöke a Napi aktuálisban annak kapcsán, hogy idén a magyar kutatónő az orvosi-élettani Nobel-díj egyik kitüntetettje.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Karikó Katalin kutatótársa: azt hittük, valaki viccelődik velünk

Karikó Katalin kutatótársa: azt hittük, valaki viccelődik velünk

Bár az mRNS-vakcinákkal járó új ismertség az elmúlt időszakban sok meghívást hozott a világ minden tájáról, a tudományos munkától semmi sem vonhatja el Drew Weissman figyelmét. A kutató, aki Karikó Katalinnal együtt kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat, erről is beszélt a nobelprize.org oldalon megjelent interjúban.
Megtorlás és letartóztatások az ankarai merénylet után

Megtorlás és letartóztatások az ankarai merénylet után

Húsz embert vettek őrizetbe a Törökország északnyugati tartományaiban lefolytatott rajtaütések során, miután kiderült, hogy a Törökországban terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárthoz köthető Halhatatlanok Zászlóalja nevű fegyveres csoport állhat a vasárnapi ankarai robbantás mögött.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!