2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Külföld

Orbán Viktor: Nem történt áttörés a migrációs stratégiában

Hiába nevezik át a kvótát, attól az még kvóta marad – közölte Orbán Viktor Brüsszelben. A miniszterelnök cseh és lengyel kollégájával Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel tárgyalt az új migrációs stratégiáról. A kormányfő szerint előrelépés csak a nyelvezetben van, a Bizottság megközelítése azonban nem változott: menedzselni és nem megakadályozni akarja a migrációt.

Csak Orbán Viktor magyar, Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnök utazott el Brüsszelbe, szlovák kollégájuk nem. Igor Matovic elővigyázatosságból maradt Pozsonyban, mivel kiderült, hogy sofőrje koronavírusos lett. A V4 országok egységes álláspontot képviselve tárgyaltak Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel.

Csak a nyelvezetben történt javulás- így értékelte a szerdán bemutatott új uniós migrációs stratégiát a magyar kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta: az elosztás elve továbbra is megmaradt.

A Bizottság alapvető megközelítése ugyanaz maradt, az Unió ugyanis a migráció menedzselésére törekszik, nem pedig a migránsok feltartóztatása – tette hozzá.

A visegrádi országok álláspontját vallják a balti államok, valamint Szlovénia, az Unió nyugati tagállamaiban is szaporodnak a kritikus hangok.

Dánia és Ausztria vezetői is újabban a határvédelem megerősítésének és a segítség megfelelő helyszínre juttatásának fontosságát hangsúlyozták, a migránsok befogadása helyett. Az olasz kormányfő közben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új stratégia alapján hazájában maradnának a kitoloncolásra váró gazdasági bevándorlók, ahelyett hogy egy részüket áthelyeznék a többi tagállamba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Hidvéghi: Folytatódnak a Lengyelország elleni durva támadások

Folytatódik a Lengyelország elleni ideológiai támadássorozat - jelentette ki Hidvéghi Balázs a lengyel jogállamisági eljárásról szóló európai parlamenti vita előtt Strasbourgban. 2021. szeptember 16.

Hatalmas terhet jelent a migráció a svéd társadalomnak

Svédországból Bugnyár Zoltán tudósított. 2021. szeptember 15.

Az Európai Bizottság elnöke aggódik a magyar és a lengyel jogállamiság miatt

Deutsch Tamás szerint Ursula von der Leyen sok millió bevándorló előtt nyitott ajtót. 2021. szeptember 15.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!