2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

„Orbán Viktor Európa lángszórója”

Hír TV

2018. január 15., hétfő 08:32, frissítve: hétfő 10:33

Európa lángszórójának nevezi Orbán Viktort egy amerikai portál. Nemzetközi lapszemle.

Választási kampány aláaknázott terepen címmel közöl terjedelmes riportot a Süddeutsche Zeitung a magyarországi kampányról. A német liberális lap úgy fogalmaz: bár a választójog eleve a Fidesznek kedvez, Orbán Viktor miniszterelnök mégis minden eszközzel harcol az egykor jobboldali Jobbik ellen. Vona Gábor pártja épp a kampány kezdetére került csődhelyzetbe az Állami Számvevőszék büntetése miatt. A szerző szerint a Jobbik korábban a szélsőjobboldalon aratott sikereket. Ezt a pozíciót azonban mára a Fidesz foglalta el, miközben a Jobbik néppártként definiálja magát. A szerző emlékeztet arra, hogy a Fideszre szabott választási rendszerben Orbán Viktort csak akkor lehet leváltani, ha az összes ellenzéki erő összefog.

Orbán Viktor Európa lángszórója címmel közölt cikket a magyar kormányfő migráns- és Soros-ellenes kampányáról a Globalist című amerikai hírportál. A cikk arra a következtetésre jut, hogy furcsa módon Orbán Viktornak sikerült felhelyeznie Magyarországot Európa politikai térképére, de olyan politika módszerekkel, amilyeneket az európaiak jelentős része elutasít.

Már azelőtt lejáratta az Európai Parlament jelentéstevőjét az Orbán-kormány, hogy megírta volna a magyar jogállam helyzetéről szóló riportját, ami a hetes cikk szerinti eljárás része – jelenti a Politico hírportál brüsszeli kiadása. A cikk beszámol arról, hogy Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő szándékosan nem akarta nagy dobra verni a látogatását, hogy ne növelje tovább a feszültséget Brüsszel és Budapest között, de a magyar kormány felhasználta a látogatást a Soros-ellenes kampányban, és az amerikai milliárdos ügynökének állította be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!