2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Orbán szerint semmi vonzó nincs Nyugat-Európában

Hír TV

2018. január 26., péntek 17:10, frissítve: péntek 18:32

Európának újratervezésre van szüksége, mert a korábban kitűzött célok nem teljesültek – Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök a visegrádi országok budapesti találkozóján arról beszélt, hogy Európának technológiailag vissza kell kerülnie az élvonalba, saját európai véderőre van szükség, és szabad nemzetek szövetségében kell gondolkodni.

A közép-európaiak értik egymást, hiszen közös szótárat használnak közös történelmi tapasztalatok okán – közölte Orbán Viktor a V4-ek budapesti csúcstalálkozóján.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a segítségre szorulókat befogadja az ország, a migrációban azonban a riasztó nyugat-európai tapasztalatok miatt az ország nem kíván részt venni.

Megmondom őszintén, amit látok Nyugat-Európában, a bevándorlótársadalmakban, párhuzamos társadalmak, terrorizmus, közbiztonság romlása, az otthonosság érzésének elvesztése az őslakosok részéről, ez mind olyasmi, amiben semmi vonzót nem találok. És nem látok semmi biztatót Magyarország számára, ettől inkább távol kell magunkat tartani, és meg kell őrizni hagyományos életformánkat – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a visegrádi csoport a leggyorsabban fejlődő régió Európában, amely hozzáad és nem elvesz Európa erejéből. Hozzátette azt is, hogy a V4-ek nem kérelmezők, nem támogatottak, mert a régi uniós tagállamok a V4-ek tagságából legalább annyit vagy még többet is keresnek.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint Brüsszel a kohéziós alapokból éves szinten a lengyel GDP másfél százalékát juttatja Varsónak, miközben a nyugati cégek osztalék és egyéb formában a GDP 5-6 %-át szivattyúzzák ki. A kormányfők egyetértettek abban, hogy a Nyugat-Balkán államainak integrációját támogatni kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!