2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Külföld

Orbán: Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll

A katonai missziókat azért vállalják, hogy ott és azok kapják meg a segítséget, ahol és akiknek szüksége van rá - erről Orbán Viktor beszélt Lengyelországban.

A Varsó melletti Veszolában abból az alkalomból rendeztek ünnepséget, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország 20, Szlovákia pedig 15 éve csatlakozott a szervezethez.

A kormányfő beszédében arra is kitért, hogy Magyarország a katonai missziókat azért vállalja, hogy ott és azok kapják meg a segítséget, ahol és akiknek szükségük van rá.

„Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll. Hosszú évtizedek óta nem kellett szembenézni olyan zavaros nemzetközi helyzettel és terrorfenyegetéssel mint manapság. A NATO szerepe ezért felértékelődik, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak szavakkal veszünk részt a terrorizmus ellenes küzdelemben, de katonáinkkal is. Magyarországról ma 692 katona szolgál küldetésekben a világ különböző pontjain és hamarosan újabb 130 katona csatlakozik hozzájuk” – jelentette ki a kormányfő.

El kell menni a falig

Aki falakat akar bontani, annak előbb el kell menni a falig - ezt már a magyar nagykövetségen rendezett ünnepsége mondta a miniszterelnök A kormányfő Kornel Morawieckinek, a szejm korelnökének átadta a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést a Magyarország iránti szolidaritása és következetes kiállása, valamint a magyar-lengyel politikai kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

 

A miniszterelnök emlékeit felidézve beszédében hangsúlyozta: annak idején magyar fiatalokként Morawieckire és bajtársaira figyeltek, és amikor nekik is el kellett dönteniük, mennyire legyenek radikálisak, úgy határoztak, olyan radikálisak lesznek, mint Morawiecki és szervezete, mert "aki falakat akar bontani, annak előbb el kell menni a falig", ahogy Morawieckiék is tették.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Kockázatok és mellékhatások

A ZANOX, Kockázatok és mellékhatások című filmet rövid idő alatt több mint 10 ezren látták már. Sokak szerint az utóbbi idők egyik legjobb magyar vígjátéka lett.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!