2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Orbán Balázs: Visszaigazolták az uniós hatóságok a migránskaravánok létét

Valós a veszélye annak, hogy a görögországi thesszaloniki menekülttáborban feltorlódott menekültek útnak indulnak, erről nemzetbiztonsági és uniós előrejelzések is vannak - mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: a fizikai és jogi határzár elégséges, további intézkedéseket a kormány nem tervez. Orbán Balázs ugyanakkor kétségesnek nevezte, hogy Görögország meg tudja fékezni a migránskaravánt.

  • Orbán Balázs: Visszaigazolták az uniós hatóságok a migránskaravánok létét

2015 óta ugyanaz a lemez szól az ellenzék részéről. A migrációs válság kitörése óta az a narratívájuk, hogy a migráció nem valódi probléma, már nem is jönnek emberek, akik mégis jönnek, azokat pedig a magyar kormány küldi Európába - reagált Orbán Balázs Földi-Kovács Andrea kérdésére. 

Aztán szép lassan kiderül, hogy a valóság az ellenzéki interpretációtól nem is állhatna távolabb – jegyezte meg.

Valóban jönnek az emberek, valóban óriási a migrációs nyomás. Valóban azok, akik jönnek és amilyen összetételben jönnek, az komoly problémát jelent az országra és Európára nézve is kulturális, gazdasági és közbiztonsági szempontból is – fejtette ki.

A veszély valós, a migrációs nyomás Európa déli és keleti szomszédságából nagyon magas.

Törökországban több mint 4 millió, Görögországban pedig több mint 70 ezer ember tartózkodik - hangsúlyozta az államtitkár.

A migránskaraván, mint műfaj, egy létező műfaj – rögzítette.

2015-ben is ilyen mintázatok alapján jöttek az emberek Európába, és az Amerikai Egyesült Államokba is ilyen módon, a közösségi médián keresztül szervezett, úgynevezett humanitárius szervezetek által megtámogatva érkeztek tömegek azért, hogy lebontsák a határvédelmi intézkedéseket – fogalmazott.

Elindult a szervezkedés Törökországban és Görögországban is. Ezt a magyar és az európai uniós hatóságok is visszaigazolták és az erről szóló híreket megerősítette a sajtó - közölte. 

Az a kérdés, hogy ezeket a szerveződéseket, hogyan lehet leállítani és kontroll alá helyezni ezeket a folyamatokat. Nyilvánvalóan a karavánok nem járhatnak sikerrel, mert hiszen azok alapvetően kérdőjelezik meg az elmúlt időszak határvédelmi intézkedéseit.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!