2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Külföld

Önkormányzati választást tartottak a britek

Gyengén teljesített a két legnagyobb brit párt az önkormányzati választásokon az előzetes eredmények szerint. A Konzervatívok képviselői helyeik mintegy 20%-át, a Munkáspárt a mandátumok 10%-át vesztette el a 2015-ös választásokhoz képest. A Brexitet ellenző liberális demokraták viszont megduplázták képviselőik számát.

  • Önkormányzati választást tartottak a britek

Az Angliában és Észak-Írország számos településén megtartott helyhatósági választások előzetes eredménye alapján a két legnagyobb brit politikai erő jelentős veszteséget szenvedett. A konzervatívok 355 képviselőt, az ellenzéki Munkáspárt pedig 75 főt vesztett 2015-höz képest. Elemzők szerint egyértelmű, hogy a választóknak nem tetszik, ahogy a két párt a brit kilépés ügyében eljár.

A részeredmények szerint a britek kilépését ellenző liberális demokraták megduplázták korábbi mandátumaik számát, a zöldek pedig megháromszorozták.

 

A húsz százalékos veszteséget elszenvedett kormányzó párt elnöke a mielőbbi brexitet szorgalmazta.

Az Európai Tanács döntése alapján a brit kilépés határidejét október 31-ig halasztották, ennek azonban az a feltétele, hogy az Egyesült Királyságnak részt kell vennie a májusi európai parlamenti választáson, kivéve, ha a brit parlament május 22-ig mégis elfogadja a kilépési megállapodást.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!