2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Önkéntes alapon beoltathatják magukat a külföldi újságírók Pekingben

Önkéntes alapon beoltathatják magukat és családtagjaikat a koronavírus ellen a Pekingben állomásozó külföldi újságírók - tájékoztatta a külföldi sajtóképviseleteket szerdán a kínai külügyminisztérium.

  • Önkéntes alapon beoltathatják magukat a külföldi újságírók Pekingben

A kínai fővárosban tevékenykedő külföldi újságírók számára a Sinopharm kínai gyártó elölt vírust tartalmazó vakcináját teszik elérhetővé, melyet az újságírók saját költségen adathatnak be maguknak egy csoportos oltási kampány keretében. A szerdai tájékoztatás szerint a Kínában feltételes piaci engedéllyel rendelkező oltóanyag felvételére az érvényes szabályozás szerint a 18 és 59 év közöttiek jelentkezhetnek március 21-ig, jelentkezésükhöz egy írásos hozzájárulást is mellékelniük kell.

Kína a múlt héten digitális egészségügyi igazolást vezetett be, mely a tervek szerint a nemzetközi utazások megkönnyítéséhez járulhat hozzá. A Kínában népszerű WeChat közösségi mobiltelefonos alkalmazáson keresztül március 8-tól elérhető igazolás az érintettnek a Covid-19 elleni oltással, valamint a koronavírusteszt-eredményeivel kapcsolatos adatait tartalmazza. Az igazolásról, mely a jelenlegi szakaszban kizárólag kínai állampolgárok számára elérhető, fizikai példány is készíthető.

Az egyelőre nem világos, hogy Peking mely országokkal folytat egyeztetéseket az igazolás elfogadásáról. Hasonló mechanizmus bevezetését tervezi az Európai Unió, az Egyesült Államok, valamint az Egyesült Királyság is.

Hétfőn Kína több országban - egyebek mellett Magyarországon - állomásozó külképviseleteinek hivatalos weboldalán is megjelent egy közlemény, amely szerint egyes, kínai fejlesztésű vakcinával beoltott külföldieknek megkönnyítenék a Kínába utazáshoz szükséges vízum igénylését. A közlemény szerint azonban a beutazással kapcsolatos, szigorú óvintézkedések változatlanul vonatkoznak a kínai vakcinával beoltottakra is. A jelenleg érvényes óvintézkedések alapján a Kína területére lépőknek 14 és 28 nap között terjedő időszakot kell eltölteniük arra kijelölt karanténszálláson saját költségen. Az ország 2020 március vége óta leállította a külföldi állampolgárok beutazását, ez alól csak bizonyos csoportok - például diplomaták, életvitelszerűen Kínában élők - jelentenek kivételt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Betiltja Brüsszel 2035-től a hagyományos, belső égésű motorokat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Izlandra utazott Kövér László

Izlandra utazott Kövér László

Izlandon folytatott tárgyalásokat Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a látogatás célja a parlamenti és politikai kapcsolatok élénkítése és szorosabbá tétele volt - tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke szerdán az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!