2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Olaszországban továbbra is kritikus a helyzet

350-en meghaltak és háromezerrel emelkedett a fertőzöttek száma 24 óra alatt Olaszországban. A járvány kirobbanása óta ez volt a legsúlyosabb nap a dél-európai országban. Időközben Kínából egy orvoscsoport érkezett, hogy segítsék az olasz kollégáikat.

  • Olaszországban továbbra is kritikus a helyzet

Az országos karantén ellenére tovább nőtt a fertőzöttek száma Olaszországban. Azonban a miniszterelnök, Giuseppe Conte szerint még mindig nem tetőzött a járvány, így arra számít, hogy a következő hetek kritikus lesznek.

Tegnap több mint háromszázötvenen haltak meg a dél európai államban, a diagnosztizált betegek száma pedig majdnem háromezerrel emelkedett. A polgári védelem vezetője szerint ez volt az eddigi legmagasabb napi emelkedés az elhunytak és a fertőzöttek számában is.

Lombardiában ahol a legtöbb 13 ezret is meghaladó beteg van nagyméretű víruskórházat akarnak létrehozni. Ennek a milánói vásártér adna helyet.

Az olasz kormány várhatóan még hétfőn nyilvánosságra hozza a 25 milliárd eurós egészségügyi-gazdaságélénkítő csomagját. A kiszivárgott információk szerint ez az intenzív osztályok bővítését, és új kórházközpontok kialakítását is tartalmazza.

 

Közben az ország szinte teljesen elszigetelődött. A reptereket, határokat lezárták. A lakosság nem utazhat sehova és a külföldieket sem engedik be az országba. Az olaszok többsége pánik nélkül, nyugodtan viselkedik; aki pedig nem tesz eleget a karanténnak és a kormányzati utasításoknak, azt jogkövető magatartásra szólítják fel társai. Az elmúlt napokban számos olyan videó jelent meg, amelyen az látható, hogy a bezártságot nehezen viselő olaszok, a teraszokon élnek közösségi életet.

A múlt héten Olaszországba érkezett egy kínai járványügyi csoport, hogy segítsék a vírus elleni harcot. A delegáció több tonna segédeszközt is hozott magával. Az olaszok szeretnének a kínai orvosok tapasztalataiból tanulni és megismerni a kísérleti gyógyszerkészítményeket is.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!