2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Olasz-magyar összefogástól tartanak

Hír TV

2018. június 8., péntek 08:34, frissítve: péntek 11:43

Sok veszélyt rejt Európa számára, ha az olasz kormány Orbán Viktor szövetségese lesz az EU-ellenes harcban. Erről szól egy brit elemzés, a vatikáni rádió pedig azzal foglalkozik, hogy vajon mennyire keresztényi tett a kerítésépítés és a migránsok elriasztása a magyar kormány részéről.

A magyar kormánnyal működne együtt az olasz, hogy megváltoztassák az EU játékszabályait - írja a Telegraph. Az új olasz miniszterelnök szerint Európának oroszbarát politikát kell folytatni, a közösség helyett a tagállamok önállóságára helyezve a hangsúlyt. A migrációs szabályokat is szigorítanák, a svéd miniszterelnök szerint pedig az olasz-magyar-lengyel jobboldali kormány elég lehet ahhoz, hogy a közös uniós álláspontot esélytelenné tegyék menekültügyben.

Minden országnak joga van eldönteni, hogy mit kezd a menekültekkel, ezért Magyarországot se lehet bírálni amiatt, hogy a kerítésépítés ellenkezik a keresztény szemlélettel. Magyarország vatikáni nagykövete beszélt erről a vatikáni rádiónak. Két éve Ferenc pápa mondta, hogy a kerítésépítés nem keresztény megoldás. A diplomata szerint a magyarok történelem része, hogy félni kell az elnyomástól, a törökök, Habsburgok és a szovjetek óta, ezért működik a kormány félelemkeltő propagandája.

 

Változnak az európai migrációs útvonalak, Magyarországot mindenki elkerüli - írja a témával foglalkozó oldal. A balkáni útvonal Albániától Szlovénián keresztül vezet Ausztria felé, Magyarország irányába ott se indulnak el, ahol nincs kerítés. A líbiai útvonal is átalakult: mióta a líbiai partiőrség komolyan veszi a hajók szűrésé. Egyre többen Tunézia felől próbálkoznak. Egyetlen útvonal van, ami viszont már tíz éve változatlan: Marokkó és Spanyolország között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!