2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Olaf Scholznak nekiszegezték a kérdést: „Tényleg fel akarja áldozni a hazáját?”

Nem tette zsebre Olaf Scholz német kancellár azt a nyílt levelet, amelyet egy kerületi szakszervezet írt Németország kormányfőjének. „A nagy többség nem hajlandó feláldozni nehezen megkeresett életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!” – olvasható a levélben.

  • Olaf Scholznak nekiszegezték a kérdést: „Tényleg fel akarja áldozni a hazáját?”

Olaf Scholz német kancellár (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

Akarsz-e az a kancellár lenni, aki tönkretette Németországot? Tényleg fel akarod áldozni a hazádat?

– tette fel a kérdést egy kézműves-szakszervezet egy nyílt levélben, amelyet több mint egy tucatnyian írtak alá.

A V4NA nemzetközi hírügynökség tudósítása szerint a levélben felszólították a kancellárt, hogy állítsa le az Oroszország elleni szankciókat, és törekedjen inkább arra, hogy részt vegyen a béketárgyalásokban.

„Mi, kézművesek a vásárlóinkkal folytatott számos beszélgetésből tudjuk, hogy a nagy többség nem hajlandó feláldozni a nehezen felépített életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!”

– olvasható a kézműves mesteremberek levelében. Bár a szakszervezet elítéli és az ENSZ Alapokmánya 2. cikkének egyértelmű megsértéseként bírálja Oroszország Ukrajna elleni támadását, leszögezte, hogy a németek számára fontosabb az, hogy aggódnak a gyermekeik, az unokáik jövőjéért, és aggódnak a vállalkozásaik fennmaradásáért, valamint az országuk biztonságáért.

Az aláírók kételkednek abban, hogy Ukrajna olyan állam, amelyért érdemes Németországot elpusztítani. Ennek során a Transparency International kiadványára hivatkoznak, amelyben Ukrajna 2021-ben a 122. helyen állt a korrupcióban – egyetlen más európai ország sem szerepelt rosszabbul. „És ezért akarod kockáztatni Németországot?”

– tették a fel a kérdést a kézművesek a kancellárnak, akik végül azt is megjegyezték: ha az árak tovább emelkednek, akkor az átlagos bért keresők hamarosan már nem lesznek képes fizetni a megélhetési kiadásaikat. Akkor még a teljesen normális, szükséges kézműves-szolgáltatások is megfizethetetlenné válnának – ami viszont elbocsátásokhoz és üzletek bezárásához vezetne.

A történtekről eredetileg a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!