2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Obama dalra fakadt a szertartáson

2015. június 27., szombat 15:45

A rasszizmus és a fegyveres erőszak ellen szólalt fel az amerikai elnök a múlt heti, charlestoni lövöldözés lelkész áldozatának emlékére rendezett szertartáson. Barack Obama szerint el kell törölni az elnyomás jelképeinek használatát. Ilyennek számít a konföderációs zászló, amellyel a mészárlás elkövetőjét többször is lefényképezték. A lövöldözésben kilencen haltak meg a helyi metodista templomban.

Az elnök mondta az egyik gyászbeszédet azon a megemlékezésen, amelyet a múlt heti, charlestoni lövöldözés egyik áldozata emlékére rendeztek. Clementa Pinckney a metodista közösség lelkésze, és egyben Dél-Karolina állam szenátora is volt. Barack Obama azt hangsúlyozta: a tiszteletes emlékének tartozik az ország azzal, hogy fellép a rasszizmus és a fegyveres erőszak ellen.

– Túl sokáig voltunk vakok arra a páratlan zűrzavarra, amit a fegyveres erőszak szabadított erre az országra – mondta Obama. A szertartáson az elnök vezette a több ezer fős kórust.

Az elnök arra is kitért: korlátozni kell az elnyomás és a rasszizmus olyan jelképeinek használatát, mint például a konföderációs zászló. A templomi lövöldözés 21 éves elkövetője – aki több fényképen is konföderációs zászlóval pózolt – feltehetően rasszista indíttatásból gyilkolt. A történtek után Alabama állam kormányzója levetette a kormányzói hivatal elől a történelmi lobogókat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!