2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Nyugat-Európában is továbbterjed a vírus

Ismét kötelező lesz a szájmaszk viselése a boltokban az Egyesült Királyságban. A napi új esetek száma továbbra is 500 fölött van a szigetországban, a brit miniszterelnök a külföldi nyaralások elhalasztását kérte az állampolgároktól. A francia elnök is óvatosságra szólította fel az embereket a járvány miatt. A forradalom napi ünnepséget ugyan megtartják az országban, ám korlátozzák a résztvevők számát.

  • Nyugat-Európában is továbbterjed a vírus

Történelmi pillanatnak nevezte a francia miniszterelnök, hogy megállapodás született az egészségügyi dolgozók juttatásainak növeléséről. A francia kormány és a szakszervezetek csaknem két hónapos tárgyalássorozat és számos tüntetés után hétfőn este írták alá azt a paktumot, aminek értelmében az egészségügyi szakemberek évi több mint 8 milliárd euróval több juttatást kapnak.

A francia kórházi dolgozók már a koronavírus-járvány előtt is több megmozdulást szerveztek munkakörülményeik javítását követelve, a pandémia azonban kiélezte a helyzetet.

Ez a történelmi eredmény először is hatalmas elismerés azok munkája iránt, akik a frontvonalban harcoltak ebben a példa nélküli, hosszan elhúzódó járványhelyzetben, és amíg előttem van még a mikrofon, engedjék meg, hogy emlékeztessek mindenkit: a járvány még nem ért véget.

– mondta a francia miniszterelnök.

Erre hívta fel a figyelmet a francia államfő is. Emmanuel Macron apró reménysugárnak nevezte, hogy a francia forradalom napi ünnepséget, korlátozott résztvevői számmal, de megtarthatják. Figyelmeztetett azonban, hogy továbbra is szükség van az emberek éberségére. Franciaországban naponta továbbra is több százan fertőződnek meg az új típusú koronavírussal , a halottak száma pedig már meghaladta a 30 ezret.

Óvatosságra szólított fel a brit miniszterelnök is. Boris Johnson bejelentette, hogy jövő hét végétől kötelező lesz a szájmaszk viselése az angliai boltokban. A kormányfő elmondta, hogy bár a koronavírusos-betegek és a halálozások száma folyamatosan csökken az országban, ám még mindig 500 fölött van a naponta diagnosztizált új fertőzöttek száma, ezért azt javasolja a briteknek, hogy idén válasszanak hazai üdülőhelyet.

Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a boltokban eltakarjuk az arcunkat. Ezek zárt helyiségek, szeretnénk egymást megóvni. Tehát igen, maszkot kellene viselni mindenkinek a boltokban

– mondta a brit miniszterelnök

Közben Belgiumban ismét emelkedett a COVID-19-el fertőzött betegek száma, virológiai szakértők szerint nem szabadna engedélyezni a turisztikai célú külföldi utazásokat. Növekedett az új esetek száma a szomszédos Hollandiában is, a napi fertőzési adatok ismét elérte a június közepén mért számokat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!