2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Nyilvánosságra került a levél, amit Kim Dzsong Un küldött Trumpnak

Hír TV

2018. július 13., péntek 07:00, frissítve: péntek 10:35

Donald Trump amerikai elnök nyilvánosságra hozott egy levelet, melyet Kim Dzson Un-tól kapott, és Theresa May politikai halálos ítélete formálódik a Konzervatív Párton belül. Nemzetközi lapszemle.

 Törökország továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Oroszországtól vásároljon S-400-as típusú rakétaelhárító fegyvereket - írja a Defense News. A NATO-tagállam külügyminisztere azzal védte a döntést, hogy a szövetség legnagyobb riválisától vásárolnak, hogy a nyugati piacon egyszerűen nem adtak el nekik hasonló fegyverzetet. A NATO-csúcs egyik sajtórendezvényén a török külügyminiszter azt mondta, az orosz gyártású fegyverek semmiféle fenyegetést nem jelentenek a többi tagállamra és kikelt Németország ellen, amiért kivonta Patriot rakétaelhárító rendszerét az országból, valamint az Egyesült Államok ellen is, amiért nem ad el a törököknek F-35-ös vadászgépeket.

 Theresa May politikai halálos ítélete formálódik a Konzervatív Párton belül, miután konzervatív képviselők tekintélyes csoportja bizalmi szavazást szeretne kezdeményezni a kormányfő személyéről - írja Telegraph. A kormánypárt tekintélyes szereplői most igyekeznek lebeszélni a képviselőket a tervükről, mert attól tartanak, hogy May nem kapná meg a szükséges szavazatokat a folytatáshoz. Amennyiben May mégis megkapná a bizalmat, a következő 12 hónapban nem indíthatnának hasonló kezdeményezést a képviselők.

 Donald Trump amerikai elnök nyilvánosságra hozott egy levelet, melyet Kim Dzson Un-tól kapott - írja a CNN. A július 6-ai dátummal ellátott levélben az észak-koreai diktátor jelentős haladásként értékeli a két ország közötti tárgyalások eddigi eredményét. Hozzáteszi, határozottan hisz benne, hogy kitartással, őszinte elszántsággal új szakaszba léphet a két ország kapcsolata. Első találkozásukat egy nagyszerű utazás első epizódjának nevezte. A levelet azután hozta nyilvánosságra az elnök Twitter oldalán, hogy egyre nagyobb kétkedés övezi Észak-Korea nukleáris leszerelését, az amerikai külügyminiszter kudarcos útja és az észak-koreaiak konkrét lépéseinek hiánya miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!