2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Nyerésre állnak a bevándorlást ellenző erők

Milánóban egyeztetnek a radikális jobboldali pártok vezetői Matteo Salvini meghívására. Az olasz miniszterelnök-helyettes egy páneurópai összefogását szeretné elérni egy úgynevezett Népek és Nemzetek Európai Szövetségben az EP-választások után. Eközben a politikai elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre nagyobb a támogatottságuk a bevándorlásellenes erőknek.

  • Nyerésre állnak a bevándorlást ellenző erők

Állva tapsolták az Alternatíva Németországért párt (AfD) vezetőjét egy brémai kampányrendezvényen. A bevándorlásellenes pártnak több eseményét is le kellett mondania, miután szélsőbaloldali csoportok életveszélyesen megfenyegették az AfD politikusait. Elmarad többek között a tömörülés május 24-ei kampányzárója is, amelyen felszólalt volna a párt elnöke is.

A legfrissebb felmérések szerint az AfD-t a lakosok 12 százaléka választaná a közelgő EP-választásokon. Az AfD vezetője leszögezte: a párt a voksolás után szeretne az olasz belügyminiszter vezette jobboldali erőkhöz tartozni, amelyek védelmezik a nemzeti érdekeket és ellenzik a migrációt.

„Úgy vélem, hogy a bevándorlási politika a választás legnagyobb kérdése. Ugyanis tisztában vagyunk azzal, hogy az Európai Unióba irányuló ellenőrizetlen tömeges bevándorlás fokozatosan lepusztítja a társadalmunkat, a szomszédainkat és az országainkat. Ezért kell jól irányítani a migrációt. Ezt szeretné az olasz Liga, Le Pen pártja, valamint a kisebb osztrák kormánypárt is velünk van” - nyilatkozta az Alternatíva Németországért vezetője Jörg Meuthen.

Politikai elemzők szerint Európa-szerte egyre nagyobb a támogatottságuk a jobboldali erőknek.

A Nigel Farage vezette Brexit Párt az előrejelzések szerint 34 százalékon, az olasz Liga pedig 33 százalékon áll.

A European Policy Center programigazgatója szerint az Unió egyértelműen 2 részre szakadt. Míg a szocialisták csúcsjelöltje nyíltan bevándorláspárti és kerítésellenes, addig a jobboldali pártok próbálják megvédeni a kontinenst.

„Az Unió számos országában az EU-ellenes, migrációellenes és antiliberális erők várhatóan meg fognak erősödni az EP-választásokon. Számos tagállamban fognak előre törni ezek a pártok” - magyarázta Janis A. Emmanouilidis.

Matteo Salvini eközben Európa ellenségeinek nevezte az Unió vezetőit. Az olasz miniszterelnök-helyettes szerint ugyanis a szocialisták rémálommá változtatták az európai álmot.

Salvini ma délelőttre a milánói dóm térre hívta össze Európa valamennyi radikális jobboldali pártjának vezetőjét. Az eseményen 15 politikus vesz részt, többek között Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke, Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője, valamint jelen lesz az Osztrák Szabadságpárt is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!