2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Külföld

Nukleáris témákról tárgyalt a diktátor

A nukleáris elrettentés megerősítéséről tanácskozott az észak-koreai diktátor magas rangú katonatisztekkel. Kim Dzsong Un három hét után most először jelent meg a nyilvánosság előtt. Az általa vezetett munkapárti ülésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a hadászati erők bevetésére csak végszükség esetén kerülhet sor.

  • Nukleáris témákról tárgyalt a diktátor

Először fotókat, majd videofelvételeket tett közzé az észak-koreai állami televízió az ország vezetőjéről. Önmagában ez nem hír, a sajtó mégis foglalkozik a témával, miután Kim Dzsong Un az elmúlt hetekben nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Számos találgatás látott napvilágot arról, hogy a kommunista ország diktátora súlyos beteg. Nem jelent meg például azon az ünnepségén sem, amelyet nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján rendeztek.

Az eset mellett az Egyesült Államok sem ment el szó nélkül. Kim Dzson Un rejtélyes eltűnése még az amerikai elnököt is meglepte. Donald Trump reményét fejezte ki, hogy a rezsim vezetője jó van.

Kim Dzson Un 21 nap után azonban visszatért, és úgy tűnik, egészséges. A politikus vasárnap a nukleáris elrettentés megerősítéséről tanácskozott magas rangú katonatisztekkel.

Szöuli források szerint a diktátor elnökletével tartott munkapárti ülésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a hadászati erők bevetésére kizárólag végszükség esetén kerülhet sor.

A hír azért is rendkívüli, mert Észak-Korea mindenfajta tilalom és figyelmeztetés ellenére évek óta hajt végre atom-és rakétakísérleteket, ami szakértők szerint állandó veszélyforrás és folyamatos fenyegetés a világra nézve.

A KCNA észak-koreai hírügynökség arról is beszámolt, hogy Phenjanban napirendre vették, hogy milyen be- és külpolitikai eszközök adottak egy esetleges háború megelőzéséhez. Továbbá megvitatták azt is, miként lehet javítani a hadsereg szervezésének egyes hiányosságain.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!