2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Zöldövezet 07:30

Külföld

Nukleáris témákról tárgyalt a diktátor

A nukleáris elrettentés megerősítéséről tanácskozott az észak-koreai diktátor magas rangú katonatisztekkel. Kim Dzsong Un három hét után most először jelent meg a nyilvánosság előtt. Az általa vezetett munkapárti ülésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a hadászati erők bevetésére csak végszükség esetén kerülhet sor.

  • Nukleáris témákról tárgyalt a diktátor

Először fotókat, majd videofelvételeket tett közzé az észak-koreai állami televízió az ország vezetőjéről. Önmagában ez nem hír, a sajtó mégis foglalkozik a témával, miután Kim Dzsong Un az elmúlt hetekben nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Számos találgatás látott napvilágot arról, hogy a kommunista ország diktátora súlyos beteg. Nem jelent meg például azon az ünnepségén sem, amelyet nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján rendeztek.

Az eset mellett az Egyesült Államok sem ment el szó nélkül. Kim Dzson Un rejtélyes eltűnése még az amerikai elnököt is meglepte. Donald Trump reményét fejezte ki, hogy a rezsim vezetője jó van.

Kim Dzson Un 21 nap után azonban visszatért, és úgy tűnik, egészséges. A politikus vasárnap a nukleáris elrettentés megerősítéséről tanácskozott magas rangú katonatisztekkel.

Szöuli források szerint a diktátor elnökletével tartott munkapárti ülésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a hadászati erők bevetésére kizárólag végszükség esetén kerülhet sor.

A hír azért is rendkívüli, mert Észak-Korea mindenfajta tilalom és figyelmeztetés ellenére évek óta hajt végre atom-és rakétakísérleteket, ami szakértők szerint állandó veszélyforrás és folyamatos fenyegetés a világra nézve.

A KCNA észak-koreai hírügynökség arról is beszámolt, hogy Phenjanban napirendre vették, hogy milyen be- és külpolitikai eszközök adottak egy esetleges háború megelőzéséhez. Továbbá megvitatták azt is, miként lehet javítani a hadsereg szervezésének egyes hiányosságain.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!