2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Nukleáris témákról tárgyalt a diktátor

A nukleáris elrettentés megerősítéséről tanácskozott az észak-koreai diktátor magas rangú katonatisztekkel. Kim Dzsong Un három hét után most először jelent meg a nyilvánosság előtt. Az általa vezetett munkapárti ülésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a hadászati erők bevetésére csak végszükség esetén kerülhet sor.

  • Nukleáris témákról tárgyalt a diktátor

Először fotókat, majd videofelvételeket tett közzé az észak-koreai állami televízió az ország vezetőjéről. Önmagában ez nem hír, a sajtó mégis foglalkozik a témával, miután Kim Dzsong Un az elmúlt hetekben nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Számos találgatás látott napvilágot arról, hogy a kommunista ország diktátora súlyos beteg. Nem jelent meg például azon az ünnepségén sem, amelyet nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján rendeztek.

Az eset mellett az Egyesült Államok sem ment el szó nélkül. Kim Dzson Un rejtélyes eltűnése még az amerikai elnököt is meglepte. Donald Trump reményét fejezte ki, hogy a rezsim vezetője jó van.

Kim Dzson Un 21 nap után azonban visszatért, és úgy tűnik, egészséges. A politikus vasárnap a nukleáris elrettentés megerősítéséről tanácskozott magas rangú katonatisztekkel.

Szöuli források szerint a diktátor elnökletével tartott munkapárti ülésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a hadászati erők bevetésére kizárólag végszükség esetén kerülhet sor.

A hír azért is rendkívüli, mert Észak-Korea mindenfajta tilalom és figyelmeztetés ellenére évek óta hajt végre atom-és rakétakísérleteket, ami szakértők szerint állandó veszélyforrás és folyamatos fenyegetés a világra nézve.

A KCNA észak-koreai hírügynökség arról is beszámolt, hogy Phenjanban napirendre vették, hogy milyen be- és külpolitikai eszközök adottak egy esetleges háború megelőzéséhez. Továbbá megvitatták azt is, miként lehet javítani a hadsereg szervezésének egyes hiányosságain.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!