2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 08:00

Külföld

Nógrádi György: Migránsok voltak, vannak, lesznek

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt a vendége, a műsor során többek közt a Németországban egyre erősödő bevándorlásellenes politikai erőkről lesz szó.

Nem enyhül a migráció Európában, a bevándorlók számára továbbra is Németország az első számú célpont, ahol becslések szerint több mint félmillió olyan ember él, akinek semmilyen papírja nincs. A német kormány bevándorláspolitikája komoly sebeket ejtett a CDU népszerűségén. Merkel politikai közössége idén minden választáson csúfos kudarcot szenvedett, miközben mindenhol megerősödött a bevándorlásellenes AFD. A német konzervatív kormánypárt mélyrepülése a párton belül is felszínre hozta a feszültségeket, a Fókusz hírmagazin szerint lázadás formálódik az alig egy éve megválasztott CDU elnöke ellen.

Ez a politikai feszültség, ami van Németországban, Olaszországban, ami Franciaországban is van ez feszegeti az Unió egységét? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Véleményem szerint igen, tehát jelenleg ott tartunk, hogy a hogyan továbbra nincs válasz, ha megnézem a Macroni-politikát alapvető célja uniós pénzeket szerezni, magyarul ez német pénz, és ezzel a francia gazdaságot felfuttatni. 10 évvel ezelőtt a németek erre készek és képesek lettek volna, ma nem készek és nincsenek meg a megfelelő forrásaik

– mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Exit poll: az orosz kormánypárt 45,2 százalékkal megnyerte a parlamenti választást

A kormányzó Egységes Oroszország párt az INSZOMAR szociális marketingintézet exit pollja szerint a szavazatok 45,2 százalékával megnyerte a parlamenti választást. 2021. szeptember 19.

Tombol egy vulkán a Kanári-szigeteken + videó

La Palmán utoljára 1971-ben volt vulkánkitörés. 2021. szeptember 19.

Így vízibicikliznek a tálib harcosok

A fegyveresek minden bizonnyal jól szórakoztak új játékaikkal. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!