2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Nógrádi György: Migránsok voltak, vannak, lesznek

Hír TV

2019. november 4., hétfő 20:30

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt a vendége, a műsor során többek közt a Németországban egyre erősödő bevándorlásellenes politikai erőkről lesz szó.

Nem enyhül a migráció Európában, a bevándorlók számára továbbra is Németország az első számú célpont, ahol becslések szerint több mint félmillió olyan ember él, akinek semmilyen papírja nincs. A német kormány bevándorláspolitikája komoly sebeket ejtett a CDU népszerűségén. Merkel politikai közössége idén minden választáson csúfos kudarcot szenvedett, miközben mindenhol megerősödött a bevándorlásellenes AFD. A német konzervatív kormánypárt mélyrepülése a párton belül is felszínre hozta a feszültségeket, a Fókusz hírmagazin szerint lázadás formálódik az alig egy éve megválasztott CDU elnöke ellen.

Ez a politikai feszültség, ami van Németországban, Olaszországban, ami Franciaországban is van ez feszegeti az Unió egységét? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Véleményem szerint igen, tehát jelenleg ott tartunk, hogy a hogyan továbbra nincs válasz, ha megnézem a Macroni-politikát alapvető célja uniós pénzeket szerezni, magyarul ez német pénz, és ezzel a francia gazdaságot felfuttatni. 10 évvel ezelőtt a németek erre készek és képesek lettek volna, ma nem készek és nincsenek meg a megfelelő forrásaik

– mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Hír TV