2021. március 7.,
vasárnap, Tamás napja

Newsmax: Fizessenek a gyilkosoknak!

Hír TV

2021. február 22., hétfő 14:19

Bizarr javaslat született a bűnözés visszaszorítására Baltimore-ban - tudósított amerikai partnertelevíziónk, a Newsmax. A Rob Schmit Tonight című műsorban ismertették a gyilkosság miatt elítélt Tyree Moorehead javaslatát. A 18 évet börtönben ült, de ma már közösségi aktivistaként tevékenykedő fekete férfi azzal állt elő, hogy Baltimore-ban fizessenek a gyilkosoknak, hogy ne gyilkoljanak. A New York Post cikke szerint tavaly 335 gyilkosság történt az alig 620 ezres városban.

Rob Schmitt: "Baltimore városnak hatalmas gondot okoz a bűnözés: fegyveres erőszak, gyilkosság, minden előfordul a városban. De most, egy elítélt gyilkosból vált közösségi aktivista úgy véli, hogy talált egy megoldást, ami működni is fog. Fizessenek a bűnözőknek azért, hogy ne kövessenek el gyilkosságokat… Miféle szalagcím ez? Itt látják. Milyen őrült ötlet, nem? És az igazi őrület benne az, hogy a jelek szerint működik is, legalábbis rövid távon - mondta el a Newsmax műsorvezetője.

A Nemzeti Közszolgálati Rádió riportja szerint hasonló kezdeményezést vezettek be a kaliforniai, Richmondban, Oakland tőszomszédságában, ahol a felére esett vissza a gyilkosságok száma. Nagyszerűen hangzik, nem? Könnyű megoldás! De azért gondoljanak bele másképpen is. A gyereke dührohamot kap, mire odaadja neki a követelt játékot, csak hogy befogja a száját. És bevált. De jó példát teremtene ez? Amerika, mint ország azért fizetne saját polgárainak, hogy ne kövessenek el bűncselekményeket, hogy ne gyilkolják meg egymást? Micsoda ötlet ez!?!"

- tette hozzá Schmitt.

Hír TV