2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Newsmax: Fehérgyűlölő muszlim férfi lövöldözött Colorado államban

2021. március 24., szerda 22:40

Az izraeli választások előtt a tegnapi amerikai tömeggyilkosság politikai visszhangjáról volt szó. A fehérek terrorizmusát ítélték el a demokrata politikusok és az őket kiszolgáló újságírók a lövöldözés után. Később kiderült, hogy a gyilkos egy szíriai arab férfi, áldozatai pedig mind fehérek. Ezzel foglalkozott amerikai partnertelevíziónk, a Newsmax. Még a rasszista, fehérgyűlölő indíték sem kizárt, mivel a 21 éves tettes Trumpot gyalázta és a fehérek állítólagos iszlámgyűlöletére panaszkodott az Interneten.

Egész Amerikát sokkolta a coloradoi Boulder városában elkövetett lövöldözés. A támadó tíz embert, köztük egy rendőrt lőtt agyon. Egyik szemtanú élőben közvetítette a tragédiát az interneten. Az első segélyhívás délután 2 óra 30 perckor érkezett a rendőrséghez. Egy órával később a rendőrök bilincsben vezették el a lábon lőtt tettest.

"A boulder-i tömeggyilkos: Íme a lövöldözéssel vádolt férfi, Ahmad Al Aliwi Alissa. A 21 éves férfi szíriai menekültként érkezett ide Obama elnök menekültprogramja keretében. És itt van a tíz áldozat, a legfiatalabb 20, a legidősebb 65 éves. Gondolják, hogy Biden elnök ellátogat Boulderbe, hogy az áldozatok előtt tisztelegjen?"

- tette fel a kérdést Greg Kelly a Newsmax csatornán. A fehérgyűlölő rasszista indíték nemcsak azért merül fel, mert Ahmad Al Aliwi Alissa fehéreket gyilkolt. A közösségi médiában több hozzászólása is volt, amelyben Trumpot gyalázta.

A liberális véleményvezérek azonnal fehér terrorizmust és rendőri elfogultságot kiáltottak. Amy Siskind újságíró szerint ha fekete vagy barna bőrű lett volna a tettes, a rendőrök a helyszínen agyonlövik. Amikor kiderült, hogy közel-keleti származású, azt írta: az áldozatokat kell gyászolni, nem pedig a gyilkost dicsőíteni nevének közzé tételével.

Kamala Harris alelnök unokahúga, Meena Harris pedig arról írt, hogy az erőszakos fehér emberek jelentik a legnagyobb terrorveszélyt.

Lauren Boebert republikánus képviselő a műsorban azt közölte: rosszul van attól hogy a demokraták faji ügyet kreálnak minden tragédiából. Azt is mondta, ha a gyilkos közelében felfegyverkezett és cselekvésre kész polgárok vannak, nincs ennyi áldozat.

"Olyan emberekre van szükségünk, akik képesek az efféle fenyegetéseket semlegesíteni. Olyanokra, akik képesek magukat és a környezetükben lévőket megvédeni"

- közölte a republikánus képviselő, aki arról is beszélt, hogy Coloradóban különösen szigorú fegyvertartási szabályozás van érvényben és a demokraták ezeket a szigorú törvényeket akarják országos szinten bevezetni. A céljuk valójában az, hogy a törvénytisztelő polgárokat lefegyverezzék, a rendőrséget pedig ellehetetlenítsék, így szolgáltatva ki az állampolgárokat a fegyveres bűnözőknek.

HírTV, Newsmax