2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Nemzetközi sportélet üdvözölte az olimpiai halasztást

A nemzetközi sportélet jó döntésnek véli a Tokiói Olimpia 1 éves halasztását. A koronavírus járván miatt nem tudták volna biztonságban levezényelni a játékokat. Több ország és sportoló már korábban jelezte, hogy saját egészsége érdekében bojkottálja a versenyt, ha azt mégis megtartják.

  • Nemzetközi sportélet üdvözölte az olimpiai halasztást

Történelmi döntést hozott kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság: a koronavírus terjedése miatt.

Halasztásra az újkori olimpiák történetében még nem volt példa. Törlésre igen, mégpedig 1916-ban, 1940-ben és 44-ben a világháborúk miatt.

Thomas Bach korábban arról beszélt, hogy a tokiói olimpia esetleges lemondása tisztességtelen lenne a sportolókkal szemben. Azonban miután Ausztrália és Kanada bejelentette a vírus miatt a bojkottálja az eseményt, a szervezet nyomás alá került.

A sportolók vegyes érzésekkel fogadták a hírt.

 

A brit olimpiai bajnok mellúszó, Adam Peaty egy Skype interjúban arról beszélt, hogy fellélegeztek a NOB döntése után, mivel nehezen tudták megoldani az edzéseket.

A játékok új időpontjának megtalálása nem kis fejtörést igényel. 2021 ősze rendkívül veszteségessé tenné a játékokat, mert a sok más sportesemény elterelné a figyelmet az olimpiáról.

2021 nyarával kapcsolatban a 2020-ból szintén elhalasztott foci-Eb szervezőivel kell majd egyezkedni.A halasztás sok kérdést nyitva hagy. Újra kell tervezni a felkészüléseket és az sem tisztázott, hogy a dopping miatt jövő nyárig tiltásukat letöltő sportolók elindulhatnának-e az olimpián. A NOB azonban közleményében jelezte, bár az eseményre jövőre kerül sor, az olimpia elnevezése marad Tokió 2020 és a verseny rendezésének négy éves ciklusát sem bontják meg.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!