2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Kísértet Lublón 20:00

Külföld

Németországi zsidók szerint már az utcákon is tetten érhető a fokozódó zsidógyűlölet

A Németországi Zsidók Központi Tanácsa bírálta azt is, hogy a német állam nem foglal állást egyértelműen a Hamász-terror relativizálása ellen.

  • Németországi zsidók szerint már az utcákon is tetten érhető a fokozódó zsidógyűlölet

Josef Schuster, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke a Bild című lap hétfői száma szerint kifogásolta, hogy Németország nem foglal állást egyértelműen a Hamász-terror relativizálása ellen - írja az MTI.

Schuster arra is emlékeztetett, hogy Németországban ismét lábra kapott a zsidógyűlölet és az Izraellel szembeni ellenségesség.

Állítása szerint ez nyíltan előfordul az utcákon, előadótermekben vagy a színházakban. Az elmúlt hetek fejleményeire nem számított, mint mondta, "néha már nem ismerek rá erre az országra".

Az ENSZ Közgyűlés pénteken nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amelyben haladéktalan és tartós humanitárius fegyverszünetet szorgalmaz a Gázai övezetben az ellenségeskedések beszüntetésére. A dokumentumban egyebek között elítéltek minden erőszakot az izraeli és a palesztin polgári lakossággal szemben, és követelték a túszul ejtett civilek haladéktalan és feltételek nélküli szabadon engedését, valamint a humanitárius segélyszállítmányok akadálytalan bejutását a palesztin térségbe.

A Közgyűlésen 120 ország támogatta a határozatot, 45 ország tartózkodott és 14 ellenezte. Franciaország és Spanyolország elfogadta a határozatot, de Németország, Nagy-Britannia és Olaszország a tartózkodók táborában volt.

Az Egyesült Államok, valamint több kisebb európai ország, köztük Ausztria, Csehország és Magyarország a határozat ellen szavazott.

Annalena Baerbock német külügyminiszter a kiegyenlítettség hiányával indokolta a német tartózkodást a Bildben.

Olaf Scholz német kancellár azzal vette védelmébe a német álláspontot, hogy sokat dolgoztak azért, hogy "az ENSZ Közgyűlése olyan döntést hozzon, amely igazságot szolgáltat a helyzetben", ám amikor ez nem járt sikerrel, tartózkodtak a szavazáson.

Nyitókép: Der Spiegel

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó: Milyen következményekkel járhat a túlzott képernyőhasználat + videó

Ottó: Milyen következményekkel járhat a túlzott képernyőhasználat + videó

Eltelt egy hónap azóta, hogy életbe lépett a kormány iskolai mobilhasználatot korlátozó rendelete. Az Ottó adásában az első tapasztalatoknak jártunk utána, megszólalt az egyik budapesti iskola igazgatója arról, hogy mennyire ment gördülékenyen az átállás, de szülők és gyerekek is beszéltek a saját benyomásaikról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!