2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Külföld

Németország nem enyhít a korlátozásokon

A megbetegedések számának emelkedése miatt nem lehet lazítani a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon - jelentette ki a német kancellár. Angela Merkel közölte, az elmúlt hetekben duplájára nőtt a fertőzöttek száma. Ezért is kell mindenkinek betartani a higiéniai szabályokat és eleget kell tenni az egészségügyi ajánlásoknak.

  • Németország nem enyhít a korlátozásokon

Szigorú szabályok közepette kezdődött meg az idei tanév Németországban. A koronavírus-járvány miatt a diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt kötelező a 2 méteres távolságtartás, a maszkviselés, továbbá a rendszeres kézmosás- és fertőtlenítés.

Amennyiben egy tanuló vagy egy tanár megbetegszik azonnal karanténba kerül, társaival együtt. A szigorú szabályok betartására azért van szükség, mert az országban május 1-je óta nem volt olyan magas a koronavírusos esetek száma, mint az elmúlt napokban.

Erre hívta fel a figyelmet a szövetségi kormányfő is. Angela Merkel Észak-Rajna-Vesztfália kormányfőjével egyeztetett Düsseldorfban a járványhelyzetről.

A kancellár szerint a megbetegedések számának emelkedése miatt nem lehet lazítani az elrendelt korlátozásokon, és mindenkinek be kell tartani a higiéniai szabályokat, valamint nem lehet enyhíteni az érvényben lévő intézkedéseken.

Angela Merkel komoly problémának nevezte továbbá, hogy sok helyen kellő óvatosság nélkül tartanak nagyobb összejöveteleket. Ez pedig kedvez a kór terjedésének.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az egészségügyi hivatalok ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Emiatt egyelőre nem kell a megszüntetett korlátozásokat visszaállítani. Vagyis a jelenleg érvényben lévő szabályok mellett is folytatható a gazdaság talpra állítása.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet adatai szerint a nyugat-európai államban mintegy 230 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, és 9300 felett van a járvány következtében elhunytak száma. A betegségből ugyanakkor már több mint 200 ezren kigyógyultak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!