2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Németország és Franciaország a lengyel kormány megbuktatásához kérhette Kijev segítségét

Sajtóhírek szerint Németország és Franciaország gyors uniós belépést ígért Ukrajnának, ha az segít megbuktatni a regnáló lengyel kormányt. A HírTV-nek Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője is nyilatkozott az esetről.

  • Németország és Franciaország a lengyel kormány megbuktatásához kérhette Kijev segítségét

A lengyel köztelevízió brüsszeli tudósítója azt jelentette, hogy Franciaország és Németország állítólag könnyített csatlakozási eljárást ígért Ukrajnának azért, hogy Kijev segítsen megbuktatni a jelenlegi lengyel kormányt.

Az információkat közzétevő lengyel riporter szerint, az Európai Unió nem bővíthető a szerződések módosítása nélkül, és éppen Lengyelország akadályozza ezeket a változtatásokat.

A Háború Ukrajnában című műsorunkban Boros Imre reagált a hírekre.

A lengyel tudósító információi ráadásul egybe csengenek a Jog és Igazságosság EP-képviselőjének vasárnapi interjújával: a lengyel politikus arról beszélt, hogy kormányváltást próbálnak kiharcolni Varsóban,

Volodimir Zelenszkij ugyanis a jelenlegi kormány kritikusát, Donald Tuskot szeretné a lengyel kormány élén látni

- mondta a Jog és Igazságosság EP-képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!