2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Németország a bevándorlók célja, Berlin képzésekkel készül

2015. július 28., kedd 20:55, frissítve: kedd 21:25

Az illegális bevándorlók nagy része Németországba tart, idén már 220 ezren kértek menedéket. A kormány a Balkánról érkezőket visszaküldené, a háborús övezetekből menekülőket viszont integrálnák a társadalomba. Berlinben képzésekkel várják a migránsokat.

Szabadka környékén egy elhagyott téglagyárban gyülekeztek a továbbinduláshoz az Ázsiából és Afrikából érkezett bevándorlók. Többségük Görögországon és Macedónián keresztül jutott el Szerbiába, ahol orvos is megvizsgálja őket. Szerbián csak átutaznak, menedékjogért általában nem folyamodnak.

Magyarkanizsán a városi parkot szállták meg a migránsok. „Magyarországra megyek, onnan Ausztriába, és onnan pedig tovább Németországba. Egyetemre szeretnék járni, és talán dolgoznék is. Én csak jó életet szeretnék magamnak” – mondja egy Damaszkuszból származó férfi.

A német kormány segítené a menekültek beilleszkedését. Berlinben képzésekkel és tanfolyamokkal várják a migránsokat. Van olyan férfi, aki évekkel ezelőtt hagyta el Csádot, most éppen villanyszerelést tanul Németországban: „Azt hallottam, hogy nagyon nehéz mesterséget tanulni, én két hét alatt megcsináltam, azt hiszem nincs semmi baj. Én csinálni szeretném, tanulni akarok, mert itt karrier nélkül nincs semmi. Tanulnom kell” – mondta.

A bevándorlók képzésével foglalkozó szervezet vezetője szerint a menekültek munkájára szükség van, mert a lakosság öregszik. „Ezeknek az embereknek vannak már tapasztalataik, és tele vannak motivációval, hogy dolgozzanak és beilleszkedjenek a társadalomba. És ha mindezt egy cég segítségével teszik, akkor ezzel mindenki nyer” – mondta az „Arrivo Berlin” projektvezetője.


A programvezető szerint Berlinben jelenleg hiány van jól képzett szakmunkásokból, ezen pedig segíthetnek a migránsok képzésével.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!