2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Németh: A terrorizmus és a bevándorláspárti politika kéz a kézben jár

MTI

2019. január 22., kedd 22:14, frissítve: kedd 22:15

A bevándorlásellenes politika jelenti az egyedüli alternatívát, amely biztonságot teremthet Európa számára – jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Strasbourgban az MTI-nek nyilatkozva kedden.

Németh Zsolt, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetője, valamint a magyar és a lengyel delegáció tagjai gyertyagyújtással rótták le kegyeletüket a december 11-én Strasbourgban történt terrortámadás áldozatainak emlékhelyén.

A delegációvezető kijelentette, a terrorizmus és a bevándorláspárti politika kéz a kézben jár. Európa jövője azon múlik, hogy bevándorlás ellenes álláspontra helyezkedik-e, ellenkező esetben a jövőben nem beszélhetünk Európáról. Mint hangsúlyozta, a Strasbourg belvárosában található Kleber téren elkövetett támadás, Európa ellen irányult, Európa lelkisége, szellemisége ellen.

A megemlékezés kiállás azon Európa mellett, amelynek csak akkor van jövője, ha megerősödik keresztény identitásában és politikájának középpontjába a biztonság megőrzését és a bevándorlásellenességet helyezi - tette hozzá Németh Zsolt.

Cherif Chekatt december 11-én nyitott tüzet a strasbourgi karácsonyi vásár látogatóira. A merényletnek öt halálos áldozata, és több sebesültje volt. Chekattot Strasbourg Neudorf negyedében lőtték le két nap hajtóvadászat után.