2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Német virológus: Könnyebb kontrollálni a járványt

MTI

2020. május 29., péntek 18:20

Németországban az egészségügyi hatóságok képesek hatékonyan nyomon követni a koronavírus-fertőzések útját, mert a járvány úgy terjed, hogy kevés ember fertőz meg több másikat - közölte pénteken Christian Drosten virológus a Spiegel című hetilapnak adott interjúban. Egy ilyen lefolyású járványt könnyebb kontrollálni - emelte ki a szakértő.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) már több napja arról számol be, hogy csökkenő tendenciát mutat az újonnan észlelt fertőzések száma. Legutóbb egy nap alatt 560 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak.

A járvány kirobbanása óta Németországban már több mint 180 ezer embernél mutatták ki a koronavírust, és 8450 ember halt bele a vírus okozta betegségbe. Az utóbbi 24 órában 39-cel emelkedett a halálesetek száma. Több mint 164 ezer fertőzött épült fel a betegségből, az utóbbi nap folyamán 900 embert nyilvánítottak gyógyultnak.

A Robert Koch Intézet csütörtöki adatai szerint a koronavírus reprodukciós értéke 0,61 százalék, ami azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan hat másik embernek adja át a kórokozót.

A ZDF német közszolgálati televízióban pénteken közzétett felmérés szerint a németek 61 százalékát a koronavírus-járvány gazdasági következményei jobban aggasztják, mint az esetleges egészségügyi hatásai. A megkérdezetteknek csak a 33 százaléka aggódott jobban a Covid-19 betegség egészségügyi következményeitől.

 

MTI