2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Német külügyminiszter: az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig terjed ki

Az Európai Unió nemsokára Lisszabontól Luhanszkig terjed majd ki - jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőn Kijevben újságíróknak, az EU-tagországok külügyminisztereinek Ukrajnában tartott informális tanácskozása előtt.

  • Német külügyminiszter: az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig terjed ki

"Ukrajna jövője az Európai Unióban, a szabadság közösségében van, és az unió hamarosan Lisszabontól Luhanszkig fog terjeszkedni" - fogalmazott a tárcavezető. Biztosított afelől, hogy "az európai barátok és partnerek" támogatni fogják Ukrajnát az uniós csatlakozás felé vezető úton. Ezzel kapcsolatban azt is hangsúlyozta, hogy Ukrajna képes "lenyűgöző" reformokat végrehajtani az Oroszország indította háború közepette.

Példaként említette az igazságszolgáltatás, a média és a korrupció elleni küzdelem terén végrehajtott ukrán reformokat.

Olha Sztefanyisina európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes a múlt héten kijelentette, hogy az EU-ban általános konszenzus van az Ukrajna és az Európai Unió közötti csatlakozási tárgyalások megkezdését illetően, de a végső döntést a tagállamok "közötti közös munka előzi meg".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Katarína Mathernová új EU-nagykövettel múlt pénteken folytatott megbeszélésén megígérte, hogy Kijev egy hónapon belül befejezi a munkát az Európai Bizottság hét kritériumának teljesítése tekintetében - emlékeztetett a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háború Ukrajnában és Izraelben - Newsweek: Az Egyesült Államok kockáztatja, hogy egy harmadik háborúba is bevonják + videó

Háború Ukrajnában és Izraelben - Newsweek: Az Egyesült Államok kockáztatja, hogy egy harmadik háborúba is bevonják + videó

Venezuela magának követel, egy, a szomszédos Guyanához tartozó, olajban gazdag területet. Az amerikai hadsereg készenlétben áll, hogy beavatkozzon. Küszöbön áll egy újabb háború? Ezúttal Dél-Amerikában?Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai intézet kutatásvezetője voltak a vendégeink. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!