2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem tetszik a Roszatomnak, hogy kizárták

Hír TV

2018. január 2., kedd 07:25, frissítve: kedd 11:50

Kifogást nyújtott be az egyik orosz gyártó a Roszatom fellebbviteli bizottságánál, amiért műszaki okokra hivatkozva kizárták a Paks II. egyik legnagyobb tenderéből.

Az orosz cég az amerikai hátterű GE Hungary Kft. nettó 794 millió eurós ajánlatát fogadta el, miután kizárta az orosz versenytársat. A Roszatom szeptember óta hétszer halasztotta el a döntést arról, melyik cég szállíthatja az új blokkok egyik legfontosabb berendezését, az áramfejlesztő turbinákat.

Az LMP korrupciót sejt a háttérben. Az ellenzéki párt szerint a kormányváltás az egyetlen megoldás, hogy le lehessen állítani a Paks II. beruházást.

 

Nekünk az a feltételezésünk volt, hogy a turbinatendert azért nem az orosz cégek nyerték, mert így próbálta meg a magyar kormány elérni azt, hogy a többi nemzetközi cég a tendereztetés elmaradása miatt ne indítson pert. Ennek ellenére azt látjuk, hogy ez vagy egy előre megtervezett dolog, vagy annak a jele, hogy ez egy nemzeti korrupciós ügy, amit csak április 8-án lehet megállítani – mondta Ungár Péter, a párt elnökségi tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!