2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Nem találtak tömegsírt

2017. február 17., péntek 07:12, frissítve: péntek 08:05

Bonnban tárgyalt az amerikai és az orosz külügyminiszter. Jövőre ígérte az új beutazást tiltó rendeletet Donald Trump.

Bonnban a G20 külügyminiszteri találkozón tárgyalt egymással Rex Tillerson amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Tillerson az egyeztetések után azt mondta: az Egyesült Államok kész együttműködni Oroszországgal olyan ügyekben, amelyek az amerikai nép érdekeit szolgálják. Olyan esetekben azonban, amikor nincs egyetértés, az Egyesült Államok fel fog lépni a saját és szövetségesei érdekei védelmében. A The Guardian beszámolója szerint Lavrov úgy fogalmazott: pragmatikus, üzleti jellegű megbeszélést folytatott amerikai kollégájával. Hozzátette azt is, hogy a tanácskozáson megállapították, hogy számos területen, különösen a terrorizmus elleni küzdelemben közösek a két ország érdekei, ugyanakkor nem került napirendre az Oroszország elleni amerikai gazdasági szankciók kérdése.

Jövő évre ígérte Donald Trump a beutazást szabályozó új rendeletet. A The Washington Post cikke szerint Donald Trump az előző – egy bíró, majd egy fellebbviteli bíróság által felfüggesztett – rendelet helyett teljesen új elnöki rendelet kiadását helyezte kilátásba. Az amerikai belpolitikáról szólva leszögezte: egyes sajtójelentésekkel ellentétben a Fehér Házban egyáltalán nem kaotikus a helyzetet, sőt, éppenhogy ő örökölt zűrzavart. Az elnök megnevezte jelöltjét a munkaügyi tárca élére. A jelöltségtől visszalépő Andrew Puzner helyett a floridai egyetem nemzetközi jogi karának dékánja Alexander Costa lett a tárca várományosa.

Nem találtak tömegsírra utaló jeleket az észak-koszovói Kosovska Mitrovicában. A Danas.rs szerb hírportál szerint a hatóságok befejezték a vizsgálatot egy egykori dzsámi helyszínén, mert nem találtak sem maradványokat, sem tömegsírra utaló jeleket a helyszínen. A iszlám vallási objektumot az 1998–1999-es szerb–koszovói konfliktus idején rombolták le, és a gyanú szerint a környéken egy tömegsír is lehetett, ám a csütörtöki egész napos vizsgálat eredményeként a kutatók megállapították, hogy nem volt a helyszínen tömegsír.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!