2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem rázta meg a Facebookot az adatlopási botrány

Hír TV

2018. április 26., csütörtök 21:54, frissítve: csütörtök 22:47

A közösségi oldal forgalma és így a nyeresége is nőtt az első negyedévben. A politikai reklámok természetéről a Facebook a részletes tájékoztatást ad a jövőben a felhasználóknak.

A brit parlament illetékes bizottsága a felhasználók adatainak ellopásáról hallgatta volna meg a Facebook alapítóját. Mark Zuckerberg nem jelent meg, az egyik igazgatót küldte el maga helyett.

„A politikai reklámok esetében még messzebb megyünk, mert érezzük ennek a témának a fontosságát. Ezért részletes információt adunk majd a politikai reklámokról, például azzal kapcsolatban, hogy a reklámozók kiket akarnak elérni, mennyit költenek, és mekkora az elérésük. Tehát nagyon részletes információkat közlünk majd a politikai kampányokról. Ezt a munkát a 2019-es brit választások előtt elvégezzük” - hangoztatta a Facebook technológiáért felelős igazgatója.

A brit képviselők szóvá tették, hogy a Facebook jogi lépésekkel fenyegette meg az adatlopási ügyet feltáró lapot, a Guardian-t.

„Sajnálom, ha az újságírók úgy érzik, hogy megpróbáljuk megakadályozni őket az igazság kiderítésében. Nem ez volt a szándékunk, sajnálom” - mondta az igazgató.

Egy elemző cég Facebook-felhasználók tízmillióinak adatait szerezte meg az érintettek beleegyezése nélkül. Az adatokat profilalkotásra, majd a felhasználók politikai befolyásolására használták fel a brexitről szóló népszavazás, illetve az amerikai elnökválasztás kampányában. Az elemző cég egyik alapítója Donald Trump korábbi bizalmasa, Steve Bannon volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!