2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Nem működik együtt a hatóságokkal Parlament kerítésének hajtó férfi

Nem működik együtt a hatóságokkal az a férfi, aki délelőtt autóval behajtott a brit parlament közelében várakozó gyalogosok közé – két ember sérült meg, az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették. A hatóságok terrorcselekményként kezelik az ügyet.

  • Nem működik együtt a hatóságokkal Parlament kerítésének hajtó férfi

A térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a brit parlament épületéhez közeledik egy autó, egy pillanat alatt irányt vált, egy biciklistáknak hajt, majd továbbmegy és egy kordonnak csapódik. Ketten megsérültek, egyiküket már ki is engedték a kórházból, a másiknak sincsenek életveszélyes sérülései.

„A sofőr egyedül vezette az autót és a közelben állomásozó rendőrök a helyszínen letartóztatták. A 20-as évei végén járó férfit terrorcselekmény elkövetésével gyanúsítják. Miután szándékosnak tűnik a tette – aminek a módszere és a helyszíne is szimbolikus – az nyomozást a terrorelhárítás vezeti” – mondta a rendőrségi szóvivő.

A brit hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet. Az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették. A rendőrség szerint nem működik együtt a hatóságokkal. Az biztos, hogy korábban nem volt dolga velük.

„Láttam ahogy a sofőr a parlament épülete fele tart. Itt 40-50 km/h a sebességhatár, de ő legalább 70-80-al hajtott és közvetlenül a parlament előtt álló kordonnak ütközött. Egyértelműen szándékosan ment neki a falnak. Frontális ütközés volt” – mesélte egy szemtanú.

A helyszínt hermetikusan lezárták, és átfésülik. Fegyvereket nem találtak, sem az autóban, sem a környéken.

„A rendőrségnek joga van akár napokig is őrizetben tartani a gyanúsítottat a bíróság engedélyével, terrorcselekmény gyanúja miatt. Láttunk már korábban hasonló ügyeket, most várhatóan razziák, rajtaütések, házkutatások és kihallgatások kezdődnek. Meglátjuk, miként alakul a nyomozás” – mondta Sadiq Khan, London polgármestere.

A brit parlament közelében tavaly márciusban volt már hasonló terrortámadás. 2017 márciusában az 52 éves Khalid Masood négy emberrel – köztük egy fegyvertelen rendőrrel – végzett a közeli Westminster hídnál, mielőtt a hatóságok emberei végzett vele. Az 52 éves brit férfi Szaúd-Arábiában dolgozott angoltanárként, korábban a titkosszolgálat is nyomozott ellene szélsőséges nézetei miatt, azonban úgy ítélték, nem jelent komoly fenyegetést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Verstappen nyerte a sprintfutamot

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!