2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

2x2 néha öt 19:10

Külföld

Nem lép hatályba a jogállamisági mechanizmus

Véget ért az uniós csúcs. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin jelentkezett a legfrissebb információkkal.

  • Nem lép hatályba a jogállamisági mechanizmus

Hogyan értékelték a záró sajtótájékoztatójukon az uniós állam- és kormányfők, hogy hosszú vita után végül megállapodás született a jogállamisági feltétel ügyében? Milyen lépések következnek most

 - tette fel a kérdést Csikós Magdolna Zöldhegyi Katalinnak.

A tudósító elmondta, hogy maga Angela Merkel is leszögezte, hogy hatalmas megkönnyebbülés, hogy létrejött a kompromisszum. Mark Rutte pedig egyenesen történelminek nevezte a megállapodást.

A januártól soros elnökséget betöltő, nehéz helyzetben lévő Portugália kormányfője arról beszélt, hogy fontos, hogy a koronavírus utáni 750 milliárd eurós helyreállítási alap mihamarabb elérhető lesz. 

Annak tisztázására, hogy a jogállamisági mechanizmus összhangban van-e az uniós joggal a magyar és a lengyel kormány fog kerestet indítani a luxemburgi székhelyű Európai Bíróságon. Erre két hónap áll a rendelkezésükre - hangzott el a bejelentkezésben.

Zöldhegyi Katalin kitért arra is, hogy a most tető alá hozott megállapodást még az európai Parlamentnek, az európai Tanácsnak és a 27 tagállam nemzeti parlamentjének is el kell fogadnia. Hiszen a helyreállítási alap hitel, amelyet a tagállamoknak közösen kell majd visszafizetniük - hangsúlyozta a tudósító.

Kapcsolódó tartalom:

Orbán Viktor: Győzött a józan ész. Megvédtük a magyarok pénzét!

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Meglehetősen nagy megdöbbenést keltett a diplomáciai adok-kapok, amelynek Ukrajna és egyik legfontosabb szövetségese, Lengyelország között lehettünk tanúi a napokban – írja a Magyar Nemzet. Miért mehettek ennyire messzire az ukránok, mi állhatott Zelenszkij elnök éles szavai mögött?
Hölvényi György: Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól

Hölvényi György: Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól

A KDNP alelnöke szerint Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól, ez jól látszik például a háborúra és a korrupciós botrányokra adott reakciókból is. A helyzeten a közelgő EP választáson lehet csak változtatni – jelentette ki Hölvényi György, Európai Parlamenti képviselő.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!