2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor 23:50

Külföld

Nem lép hatályba a jogállamisági mechanizmus

Véget ért az uniós csúcs. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin jelentkezett a legfrissebb információkkal.

  • Nem lép hatályba a jogállamisági mechanizmus

Hogyan értékelték a záró sajtótájékoztatójukon az uniós állam- és kormányfők, hogy hosszú vita után végül megállapodás született a jogállamisági feltétel ügyében? Milyen lépések következnek most

 - tette fel a kérdést Csikós Magdolna Zöldhegyi Katalinnak.

A tudósító elmondta, hogy maga Angela Merkel is leszögezte, hogy hatalmas megkönnyebbülés, hogy létrejött a kompromisszum. Mark Rutte pedig egyenesen történelminek nevezte a megállapodást.

A januártól soros elnökséget betöltő, nehéz helyzetben lévő Portugália kormányfője arról beszélt, hogy fontos, hogy a koronavírus utáni 750 milliárd eurós helyreállítási alap mihamarabb elérhető lesz. 

Annak tisztázására, hogy a jogállamisági mechanizmus összhangban van-e az uniós joggal a magyar és a lengyel kormány fog kerestet indítani a luxemburgi székhelyű Európai Bíróságon. Erre két hónap áll a rendelkezésükre - hangzott el a bejelentkezésben.

Zöldhegyi Katalin kitért arra is, hogy a most tető alá hozott megállapodást még az európai Parlamentnek, az európai Tanácsnak és a 27 tagállam nemzeti parlamentjének is el kell fogadnia. Hiszen a helyreállítási alap hitel, amelyet a tagállamoknak közösen kell majd visszafizetniük - hangsúlyozta a tudósító.

Kapcsolódó tartalom:

Orbán Viktor: Győzött a józan ész. Megvédtük a magyarok pénzét!

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!