2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Nem köthetnek ki Olaszországban az NGO-k migránsbárkái

Olaszország nem szándékozik fogadni a spanyol Proactiva Open Arms nem kormányzati szervezet (NGO) hajója által a tengeren kimentett migránsokat - közölte Matteo Salvini olasz belügyminiszter szombaton, megerősítve, hogy az olasz kikötők továbbra is zárva maradnak a migránsokat szállító mentőhajók előtt.

  • Nem köthetnek ki Olaszországban az NGO-k migránsbárkái

A spanyol szervezet azt kérte Rómától, hogy partra tehesse egy olasz kikötőben a migránsokat.

Válaszom világos: az olasz kikötők zárva vannak. A szép élet véget ért az embercsempészek és mindazok számára, akik őket támogatják – írta Salvini a Facebookon.

Az Olaszországot június óta irányító, a jobboldali Liga és a populista Öt Csillag Mozgalom alkotta koalíciós kormány az elmúlt hónapokban nem volt hajlandó fogadni a menekülteket szállító hajókat. Salvini megtiltotta a kikötést az NGO-hajók számára olasz kikötőkben.

A Proactiva Open Arms egy Twitter-bejegyzésben azt közölte, hogy a hajón több mint 300 migráns tartózkodik. A migránsokat három különböző bárkából mentették ki a líbiai partok közelében.

A Sea-Eye regensburgi nem kormányzati szervezet közben szombaton bejelentette, hogy ismét mentőhajót küld a válságtérségbe. A Professor Albrecht Penck nevű kutatóhajó pénteken kifutott a spanyolországi Algeciras kikötőből, és úton van a líbiai partok felé - tájékoztatott a német migránssegítő szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!