2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Nem csitul a portugál tűzvész

2017. június 19., hétfő 16:11

Már 62 halálos áldozata van a portugáliai erdőtűznek. Az áldozatok többsége autóban ült, amikor a lángok bekerítették őket. A rendőrség szerint a tűz egy villám miatt keletkezhetett, és nagyon gyorsan terjedt. A portugál kormány háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

A spanyolok mellett a franciák is repülőgépeket küldenek a katasztrófa sújtotta területre. A portugáliai erdőtűznek több mint 60 halálos áldozata van. Az elhunytak többsége autóban ült, amikor a lángok bekerítették őket.


A rendőrség szerint a tűz egy villám miatt keletkezhetett, és nagyon gyorsan terjedt. A portugál elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett az elhunytak emlékére. Marcelo Rebelo de Sousa elnök ezzel kapcsolatban azt mondta, „egy haláleset, amely ilyen körülmények közt történik, mindig tragédia. Ez a rengeteg halál pedig olyan tragédia, amilyen még nem történt a portugál demokrácia történetében.”

A lisszaboni kormány azt is bejelentette, hogy a lángok megfékezésén dolgozó 700 tűzoltó mellett 360 katonát is az érintett területre vezényelnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!