2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Nem adják fel, mindent megtesznek a kútba esett kisfiúért

Hír TV

2019. január 22., kedd 08:02, frissítve: kedd 08:57

Továbbra sem adták fel a reményt a spanyol mentőosztagok, hogy megtalálják a kútba esett kétéves kisfiút. A jelzőtábla nélküli kutat illegálisan fúrták, a farm tulajdonosa szerint azt korábban lezárta. A bányászok éjjel-nappal dolgoznak, egy párhuzamos lyukat fúrnak a kút mellett, hogy azon leereszkedve mentsék ki a fiút.

Több mint egy hete dolgoznak megállás nélkül a bányászok, hogy lefúrjanak a mellé a kút mellé, amibe múlt vasárnap beleesett egy kétéves spanyol kisfiú.

Julen Rosello szüleivel sétált át egy farmon, amikor a 110 méter mély, 15 cm átmérőjű kútba esett. A szülők segélykérése után a helyszínre érkező tűzoltók azonnal riasztották a civil gárdát, a polgári védelmet és a hegyi-és vízimentőket. Több mint százan kezdtek neki a mentésnek. A lyukba leeresztett robotkamera 75 méter mélyen földtorlaszba ütközött, ami megakadályozta, hogy élelmet vagy vizet juttassanak le a gyermeknek.

A bányászok ezután kezdtek neki egy szomszédos kút fúrásának, ám a beomlás veszélye miatt csak lassan haladnak a munkálatok.

Spanyolországban nagy médiafigyelem követi az eseményeket, a családban már nem ez az első tragédia: a kisfiú 3 éves bátyja tavaly szívrohamban halt meg.