2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Külföld

Negyvenéves csúcson az infláció az Egyesült Államokban februárban

Idén februárban negyvenéves csúcsot döntött a fogyasztói árindex éves emelkedésének mértéke az Egyesült Államokban.

  • Negyvenéves csúcson az infláció az Egyesült Államokban februárban

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics csütörtökön azt közölte, hogy éves összevetésben 1982 januárja óta a legnagyobb mértékben, 7,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak februárban a januári 7,5 százalék után. Az elemzői várakozások átlagában is 7,9 százalékos infláció szerepelt februárra.

Havi összevetésben az infláció az elemzői becsléseknek megfelelően 0,8 százalék volt a januári 0,6 százalék után.

Energiaárak és élelmiszerárak nélkül a fogyasztói árak (maginfláció) 6,4 százalékkal emelkedtek a januári 6 százalék után, havi összevetésben a növekedés 0,6 százalékról 0,5 százalékra mérséklődött.

Az éves infláció gyorsulását az energiaárak folyamatos emelkedése, a munkaerőhiány, valamint a megnövekedett kereslet és a globális ellátási láncok zavarai okozzák.

A múlt hónapban az energiaárak éves viszonylatban 25,6 százalékkal nőttek a januári 27 százalékos emelkedés után, ezen belül a benzin ára 38 százalékkal nőtt a januári 40 százalékot követően.

A lakásárak éves növekedési üteme a januári 4,4 százalékról 4,7 százalékra gyorsult, az élelmiszerek drágulása februárban 1981 júliusa óta a legnagyobb, 7,9 százalékos volt a januári 7 százalékot követően, az új autók áremelkedése pedig 12,2 százalékról 12,4 százalékra gyorsult.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!