2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 21:05

Külföld

Negyven százalék körüli a részvétel eddig az olaszországi helyhatósági választásokon

Negyven százalék körüli volt a részvétel vasárnap Olaszországban a helyhatósági választások és az ezzel egy időben tartott népszavazás első napján - közölte hétfő reggel a római belügyminisztérium.

Regionális választást hét tartományban tartottak, ahol a helyi parlament összetételéről döntenek. Az országos népszavazás a parlamenti létszámcsökkentést érinti.

A voksolás két napig tart, a szavazókörzeteket hétfőn reggel hétkor újranyitották, a választás délután háromkor ér véget.

A pártok kiemelten figyelnek a részvételi arányra attól tartva, hogy a járványhelyzet miatt a többségében idős választók távol maradhatnak. A 2018-as helyhatósági fordulón magasabb volt a részvételi arány, akkor a választók 53,8 százaléka voksolt, de a szavazás egy napig tartott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Visszatértek az asztronauták a kínai űrállomásról

Az asztronauták az elmúlt három hónapban előkészítő és tudományos munkákat végeztek, és két űrsétát is tartottak. 2021. szeptember 17.

Megduplázódott a Spanyolországba érkező illegális migránsok száma tavaly óta

A Kanári szigeteken csak a szerdai napon 12 csónak kötött ki, 365 bevándorlóval a fedélzetén. 2021. szeptember 17.

Biztonságra vágynak az amerikai választók

Tavaly még a járványtól való félelem és az erős indulatok jellemezték a tengerentúli polgárokat, idén azonban a szorongás és bizalomvesztés váltotta fel ezeket az érzéseket 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!